Skip to content

Dagens länkar 2011-12-02

2 december 2011

Upphovsrättsextremisterna vill ha allt serverat
Replik om upphovsrätt, Anna Troberg SvD Brännpunkt(SvD)

Piratjakt förstör värdet av internet
Krönika av Tove Bengtsson (DN)
Hyresrätt hett igen i New York
Hyresmarknaden i New York kokar. Hyrorna skjuter i höjden. Att hyra är tryggare menar många när ekonomin känns osäker.(SvD)
Skatteutredaren går emot partilinjen
Riksdagsmannen och socialdemokraten Leif Pagrotsky har fått i uppdrag att utreda Socialdemokraternas skattepolitik. I morgon lägger han fram en första rapport för partiets verkställande utskott. Men redan i onsdags passade han på att offentliggöra sina ståndpunkter.(SvD)
Risk för osålda bostäder
NCC får vänta. En historiskt hög orderstock och förväntningar om en bättre rörelsemarginal i byggrörelsen ger hopp om ett resultatlyft nästa år för NCC. Men utvecklingen på bostadsmarknaden skapar ovisshet. Avvakta med köp av aktien, tycker tidningen Aktiespararen.(SvD)
Fastighetskungen började från noll
Erik Selin hade inga pengar och visste inget om fastigheter när han gjorde sin första affär. Idag äger han, via sitt företag Balder, fastigheter för 16 miljarder kronor. Igår blev han Västsveriges Entrepreneur Of The Year.(E24.se)
Tioåring regerar i orolig eurozon
Det är avgörande dagar för euron. I slutet av nästa vecka möts ledarna för eurozonen. Under tiden tittar alla nervöst på räntemarknaden. Tioåriga statsobligationer har blivit den nya temperaturmätaren i skuldkrisens Europa. När räntan på staternas Tioåringar stiger är det en förvarning om stora problem.(E24.se)

Läkarna som slog larm tvingas bort
Läkarna som rapporterade om missförhållanden på Caremas Koppargården har blivit uppsagda. ”Det är ganska allvarligt att stadsdelen agerar på det här viset, genom att straffa den som larmar om vanvård”, säger Anders Hellström, verksamhetschef på läkarorganisationen Trygg Hälsa.(DN)

”Man upphandlar bort 26 års erfarenhet”
Ayman Osman, 32, utsattes för övergrepp på en internatskola i Beirut. I Sverige fick han behandling vid Röda korsets center för torterade flyktingar, RKC. ”Jag hade provat andra behandlingar förut, inget fun­gerade. Hos dem kände jag tillit direkt”, berättar han.(DN)

Annonser

From → Kultur

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: