Skip to content

Dagens länkar 2011-12-03

3 december 2011

Allt fler S-väljare vill att Juholt avgår
Håkan Juholt fortsätter att tappa stöd inom det egna partiet. Allt fler S-väljare vill att partiledaren avgår och den förlåt mig-turné som Juholt genomfört har inte stoppat förtroendekrisen. Det visar en Sifo-undersökning som SvD låtit göra.(SvD)
Guldkantade krisår för riskkapitalister
Mångmiljonfest. Krisen nuddar inte riskkapitalisterna, visar SvD Näringslivs stora lönegranskning. Två av branschens mest namnkunniga, IK:s Björn Savén och Nordic Capitals Robert Andreén, har sedan 2008 deklarerat för inkomster på över 330 miljoner. Toppen på ett isberg, misstänker Skatteverket. (SvD)
Elitens hemliga kopplingar till riskkapitalet
Makteliten i näringslivet är tätt sammankopplad med riskkapitalbolagen. Med sina namn och varumärken öppnar näringslivsprofiler dörrar till lönsamma affärer, i utbyte får de själva investera i riskkapitalbolagens portföljbolag i ett tidigt skede.(SvD)
Följ pengarnas väg
Om man jämför framstår korruptionen inte som något stort problem i vårt land. På Transparency Internationals index för 2011 rankas Sverige som fyra. Bara Nya Zeeland, Danmark och Finland bedöms ha mindre korruption inom den offentliga sektorn. Längst ned på listan med 182 länder ligger Nordkorea och Somalia.(Dagens Nyheter)

”Nu måste vi sätta stopp för regeringens kvartalspolitik”
Striden står om framtiden. Vi ser i dag en kortsiktig och framtidsblind politik med havererande infrastruktur, lågt ställda klimatmål, återkommande vårdskandaler, bostadsbrist och felaktiga prioriteringar. Den här kvartalspolitiken ska vi socialdemokrater avsluta. Vi föreslår därför i dag – inför vårt förtroenderåd – två nya, fasta mål för vår ekonomiska politik. Dels nya sysselsättningsmål, dels ett mål för offentliga investeringar i vårt lands infrastruktur. Det är bland annat om detta valet 2014 kommer att stå, skriver Håkan Juholt.(DN-Debatt)

”Svårt få fokus på politiken”
Helgens förtroenderåd är en chans till nystart för Socialdemokraterna, det tror S-märkte statsvetaren Ulf Bjereld. Några överraskningar väntar han sig inte, men han tror att det blir svårt att hålla fokus på politiken.(DN)

From → Världen

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: