Skip to content

Dagens länkar 2012-01-07

7 januari 2012

Sjöstedt är den sjunde mannen
Eva Franchell i Aftonbladet

Islamisk finans kan blomstra efter arabisk vår
Dn arabiska våren kan innebära ett definitivt genombrott för islamisk finans, finansiella tjänster baserade på sharialagarna. Det är en konservativt försiktig ekonomi som verkar matcha dagens ekonomiska berg-och-dalbana. Men dess ränteförbud är omtvistat. (SvD Under strecket)
Varför ifrågasätts inte andra icke-medicinska ingrepp?
På grund av normer om hur pojkars och flickors kroppar ska se ut opereras i dag ett antal barn med så kallat oklart kön. Diskussionen om omskärelse har implikationer för ett större antal icke-medicinska ingrepp, skriver Kristin Zeiler och Anette Wickström. (SvD Debatt)
Det strypta kapitalet
Den ekonomiska turbulensen har strypt tillförseln av pengar till de amerikanska riskkapitalbolagen. För att glädja otåliga investerare riktar de nu dessutom om sina satsningar mot framför allt mjukvaruföretag redo för börsen.(SvD/E24.se)

Därför är svenska bolån dyrare
Boräntorna i Norge, Finland och Danmark ter sig låga i jämförelse med de svenska. Men skillnaderna mellan de nordiska länderna är stora. I Danmark har man ett helt annat system för bolån. Bolåneinstitut i Sverige har drabbats av ökade finansieringskostnader, men marginalerna kan också ha ökat. (SvD/E24.se)

Vad vill Europas Gulliver?
Angela Merkels Tyskland eftersträvar inte hegemoni.
Kolumnen av Richard Swartz i Dagens Nyheter.

En stad – två olika visioner
De står längst ifrån varandra i Stadshuset och har helt olika bilder av Stockholm 2030. Men finansborgarrådet Sten Nordin (M) och motståndaren Anne-Margarethe Livh (V) är ändå överens om överdäckning av fartleder och att huvudstaden ska vara med och slåss i Champions League. (SvD)

Annonser

From → Världen

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: