Skip to content

Dagens länkar 2012-01-23

23 januari 2012

Aftonbladets rösträkningsmiss i VU

Mediebruset

Bidragskommunerna
Ett litet antal rika kommuner dominerar stort när det gäller användningen av rut- och rot-avdrag. I Danderyd har var femte invånare använt sig av rot-avdrag. Nästan varannan är miljonär. (Dagens arena)

Han tjänade 46 gånger mer än snittet
Sverige är ett av de länder där inkomstklyftorna växer mest, enligt en genomgång som Byggnadsarbetaren har gjort. Det illustreras bland annat av tidningens egen granskning av vd-lönerna på Sveriges största bygg- och vvsföretag, satt i relation till lönen för en byggnadsarbetare.(SvD)

Krav på aktiva åtgärder
Det är inte bara oppositionen som kräver att statministern och Moderaterna ska föra en mer offensiv linje för att dämpa arbetslösheten. Experter håller med och delvis också allianskamraterna.(SvD)

Finns inte tid för en öppen process

SSU har länge pläderat för en öppen valprocess, men vi inser dock att en sådan i dagsläget skulle göra större skada än nytta. Nu måste partiet fokusera på att bygga upp förtroendet och skapa förutsättningar för ett regeringsskifte 2014, skriver SSU-ordförande Gabriel Wikström (SvD Brännpunkt)

Monopol ger motsägelsefull bild av kapitalism
EKONOMI Tänk dig en värld där ingen arbetar men alla får lön och där banken drivs utan vinstintresse. Grundförutsättningarna i sällskapsspelet Monopol står i bjärt kontrast till den bild av kapitalismen som spelet ofta får symbolisera. (SvD Under strecket)

Bingo för politikerföraktet
Juholt: Mer mån om sitt eget eftermäle än partiet och politikens framtid. (Hanne Kjöller)

Attacken mot kulturvänstern slår fel
Bengt Ohlssons artikel hjälper till med ­politisk mytbildning och vänder blicken mot irr-frågor. Malin Ullgren ser en ­yrkeskår som hittills misslyckats med att granska dem som faktiskt har makten. (DN)

Spotify räddar skivbolagen
Den svenska cd-försäljningen fortsätter att falla kraftigt. Men skivbolagens Spotifyintäkter rusar, både i kronor och procent, enligt de nya siffrorna från skivbolagens branschorganisation Ifpi. (SvD)

Annonser

From → Världen

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: