Skip to content

Dagens länkar 2012-01-24

25 januari 2012

Generationskrig motas inte med ”employer branding”
Maria Ludvigsson i Svenska Dagbladet

S måste sluta skylla ifrån sig
Socialdemokraternas förtroenderas bottnar i att partiet inte uppfattas förstå sin samtid. Och handen på hjärtat: hur aktiva har vi varit i att formulera en politik för jobben, eurokrisen och klimathotet? Nu måste ledarskap och politisk förnyelse giftas samman, skriver S-debattören Jytte Guteland. (SvD)

Räcker vården till fler?
Sökes: Påläst, självgående vårdkonsument. Finnes: Rätt vård på rätt plats utan långa väntetider.
I Filippa Reinfeldts (M) vision måste du ge för att få del av framtidens vårdstockholm. Men hur vårdkakan ska finansieras för att klara den ökande inflyttningen saknar sjukvårdslandstingrådet svar på. (SvD)
Högt spel om grekiska skuldberget
I går inleddes ännu en dramatisk vecka för eurozonen med krismöte i Bryssel och skytteldiplomati mellan Europas huvudstäder. Allt hänger nu på en frivillig uppgörelse om Greklands skulder före EU-toppmötet på måndag. Men hedgefonder som spekulerar i grekisk kollaps stretar emot. (SvD)

Ödesfrågor för toppar i alpidyll
Det skakiga ekonomiska världsläget gör att alla tycks dras till toppmötet i Davos som vore det en räddningsplanka. Mötet blir det mest välbesökta i organisationens historia. Inte mindre än 40 statsöverhuvuden och drygt 1600 näringslivsrepresentanter kommer att trängas bland 2600 deltagare från över hundra länder när mötet startar i morgon. (SvD)

”Filmavtalet blir stympat´ sista pågår idag, tisdag, förhandlingarna om hur svensk film ska finansieras. Men även om en överenskommelse nås blir det ett stympat avtal som gör många besvikna. Svensk filmpolitik är i kris. Och allt fler ropar nu på en statlig filmpolitik som i Danmark. (SvD)

Annonser

From → Världen

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: