Skip to content

Dagens länkar 2012-01-25

25 januari 2012

Sweden Rock avskaffar film- och fotoförbud
I sommar kommer det vara tillåtet att ta foton och att filma med avancerad utrustning på festivalen Sweden Rock, rapporterar Sveriges Radio. (DN)

Carl Bildt: ”Det finns ett hat mot företagande”
Utrikesminister Carl Bildt (M) talar nu ut om kritiken mot hans styrelseuppdrag i Lundin Petroleum och bolagets oljeprospektering i Ogaden-provinsen i Etiopien. I en intervju med Veckans Affärer menar han att en av förklaringarna till kritiken är att det finns ”ett hat mot företagande”. (SvD)

Rut-avdrag vanligast i Danderyd
I Danderyd gjorde 15 procent av befolkningen avdrag för hushållsnära tjänster 2010. I Gällivare var samma siffra 0,4 procent, visar nya siffror från SCB. (SvD)

Vi borde inte godta Carin Jämtins lögn
Peder Kadhammar i Aftonbladet

Hjälpen kommer – när du sålt allt
Aftonbladet

McDonalds misslyckade twitterkampanj
Snabbmatskedjan McDonalds lanserade på tisdagen två marknadsföringskampanjer på sociala nätverkssajten Twitter. Ett nytt grepp som de snart skulle ångra. (SvD)

Sacofacken ökar
Akademikerfacket Saco fortsätter att växa. Vid årsskiftet hade Sacoförbunden sammanlagt 634 000 medlemmar. Det är en ökning med 2,6 procent på ett år. (SvD)

Dr Doom: Grekland kan ha lämnat euron om 18 månader
(SvD)

Brittisk BNP faller
Den brittiska ekonomin är på väg in i en recession. BNP sjönk under fjärde kvartalet med 0,2 procent jämfört med kvartalet före, vilket var sämre än nedgången på 0,1 procent som ekonomerna hade räknat med. (SvD)

Ekholm spår ”enorma politiska spänningar”
Gambro kan bättre. Electrolux gör en hel del rätt. Europa skrämmer. Och det är bra att EQT lämnar Kanalöarna. En pratglad och självkritisk Börje Ekholm, vd på Investor, presenterade bokslutet för 2011 under tisdagen. (SvD)

Boende bands fast med lakan
Vårdbolaget Carema har startat en utredning efter att en medarbetare på äldreboendet Linnégården i Stockholm larmat om att en vikarie bundit fast en boende med hjälp av ett lakan.(DN)

Hur mår mediegranskningen i Sverige? Del 1
Torbjörn von Krogh i mediestudier

Maria Schottenius: Förlagen kan publicera medan pressen sitter på läktaren
Den svenska pressetiken håller på att bli kringgången av förlagens utgivning – där skyddet för personlig integritet ser annorlunda ut. (DN)

Kraven för att starta friskola har skärpts
(SvD-Brännpunkt)

IMF höjer sin krisberedskap
Varning för USA Krisen i eurozonen slår allt hårdare mot världsekonomin. I går skrev Internationella valutafonden ner sin tillväxtprognos för 2012 med 0,7 procentenheter till 3,3 procent och varnade samtidigt för att ett politiskt handlingsförlamat USA riskerar att strama åt för mycket(SvD)

Paktdrama i flera akter
Förhandlingarna om EU:s nya finanspakt fortsätter ända fram till toppmötet nästa måndag. Men trots att flera frågor kvarstår att lösa, måste Sverige bestämma sig för om vi ska vara med redan på fredag. Då träffar statsminister Reinfeldt EU-nämnden, och då bör det vara klart. (SvD)

Räntan har begränsad makt
Riksbanken kan bara påverka en begränsad del av arbetslösheten. Sänkt ränta biter inte på de stora problem som beror på dålig matchning. Det var budskapet när vice riksbankschef Barbro Wickman-Parak gästade LO i går. Samtidigt spår Swedbank i en ny prognos att inbromsningen av ekonomin kommer att tvinga Riksbanken att sänka räntan till 1 procent mot slutet av året. (SvD)

”Ny skattereform behövs med brett stöd i riksdagen”

LO-rapport i dag. Sverige behöver en bred översyn av skattesystemet. Målsättningen bör vara att den under nästa mandatperiod leder till en skattereform med brett parlamentariskt stöd. En viktig del i arbetet är att bättre utnyttja den stabila skattebas som fastigheter utgör. En arvsskatt är också eftersträvansvärd ur ett rättviseperspektiv. Dessutom finns stort behov av att införa europeiska avgifter och skatter som stärker bankernas incitament att ha hög kapitaltäckning, skriver Ola Pettersson och Torbjörn Hållö. (DN-Debatt)

Var ska vi bo?
Överfulla bostadsköer, bristande politiska initiativ och en andrahandsmarknad förpestad med svartkontrakt och ockerhyror. Sveriges bostadskris växer och slår hårdast mot unga. Amat Levin har träffat drabbade, makthavare och en kreativ uppstickare. (Nöjesguiden)

Nya modeordet: Entrepenör
Sex år efter att de första modebloggarna fötts skådar Sanna Samuelsson en ny stjärna i modevokabulären – entreprenören.(Nöjeguiden)

Annonser

From → Världen

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: