Skip to content

Dagens länkar 2012-01-26

26 januari 2012

”Käbblets tid måste nu vara förbi i Kristdemokraterna”
KD måste försonas. Ett politiskt parti måste kunna presentera sitt existensberättigande. För kristdemokratin handlar det om att stå upp för en kristen idétradition som respekterar varje individs okränkbara värde, är den svages och oförmögnes röst och står upp för familjen. Det är min enträgna förhoppning att svensk kristdemokrati nu ska lyfta fram dessa värderingar. Göran Hägglund och Mats Odell är båda hedervärda. Jag beklagar djupt att det kastats simpla och nedsättande omdömen mellan grupper av kristdemokrater, skriver Alf Svensson. (DN-Debatt)

Filippa Reinfeldt undviker alla besvärliga frågor
Under sina fem år som hälso- och sjukvårdslandstingsråd i Stockholm har Filippa Reinfeldt systematiskt undvikit att tala med medierna i besvärliga frågor. Att en ledande politiker vägrar prata med journalister är ett direkt hot mot demokratin, skriver fem mediechefer. Vi avkräver Filippa Reinfeldt svar på de frågor som vi och stockholmarna vill ställa om en hälso- och sjukvård som på kort tid har förändrats i grunden. (DN-Debatt)

Visst skulle S ha tid med mer öppenhet
Det finns möjlighet att välja en mer öppen process än den som S-ledningen nu tycks förorda. Under några veckor framöver skulle flera kandidater kunna presentera sin politik och på ett mer öppet sätt profilera sig. Detta skulle kunna bredda ledarskapet, skriver S-debattörerna Peter Högberg, Eric Sundström och Sandro Wennberg. (SvD Brännpunkt)

Oviljan att betala
Johanna Palmström i Dagens arena

Den sjuke mannen bands fast i sängen

Den psykiskt sjuke mannen på Caremas äldreboende Linnégården hittades fastbunden i sin egen säng. Då hade han skrikit på hjälp i över en timme. Enligt uppgift till DN var det den ansvariga nattpersonalen som hade bundit fast mannen. ”Den anställda hade ingen vårdutbildning och ansvarade för 15 psyksjuka”, säger flera i personalen till DN. (DN)

Obama petar Geithner – och ökar trycket på bankerna

SvD Wall Street-bloggen

Vad hände med Fas 3?
Nästa år räknar Arbetsförmedlingen med att 33 000 personer arbetar inom Fas 3 – fler än på Sveriges största företag. 2014 tros de vara ännu fler. För bara ett halvår sedan troddes Fas 3 vara på väg ut, efter omfattande kritik. Vad hände egentligen? (Arbetaren)

Annonser

From → Världen

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: