Skip to content

Dagens länkar 2012-01-31

31 januari 2012

Attack mot tidning i Ryssland

Reportrar utan gränser fördömer attacken mot veckotidningen Vecherny Krasnokamsks kontor i Perm, Ryssland, den 28 januari. Lokalerna för tidningen, som ges ut av det oppositionella och liberala partiet Yabloko, blev totalförstörda.(Reportrar utan gränser)

Sociala medier hajpas av medierna men ratas av andra

Alltfler använder sociala medier för att publicera och diskutera, men också som verktyg i arbetet. Men det senare gäller färre än man kan tro med tanke på den uppmärksamhet sociala medier fått i media. I en ny studie presenterar Håkan Selg resultat som visar hur olika typer av sociala medier används av dem som jobbar med IT och telekomfrågor.

”Svenska fängelser värst i Europa”

Julian Assange hävdar att svenska fängelser utnämnts till värst i Europa – och får rött ljus i Faktakollen.
I morgon tar Storbritanniens högsta domstol upp hans fall. Det kan bli Wikileaksgrundarens sista strid för att slippa överlämnas till Sverige. (SvD)

Livet som timvikarie

Lena Sommestad i Aftonbladet

KD-topp kan tänka sig att arrangera ”underklassafari”

Kristdemokraternas näst högste tjänsteman Patric Rylander har på Facebook skrivit att han funderar på att arrangera underklassafari med ”vanartiga barn, socialbidragstagare och nedlagda butiker”. Nu får han kritik av flera i partiet för sitt utalande. (svt)

Fattiga dör oftare av cancer
Möjligheten att överleva cancer i Sverige har ökat bland både män och kvinnor. Men det är stor skillnad om du är fattig eller rik. (Metro)

Sverige ska gå med i EU:s nya finanspakt
Sverige får en plats på eurotoppmötena – statsministern säger därför ja till svenskt deltagande i euroländernas nya finanspakt EU-ledarna enades efter långa förhandlingar på toppmötet i Bryssel i går. Tvångströja eller möjlighet? EU:s politiker – och Sveriges – är oense om hur europakten ska se ut och vad den kommer att leda till.(Metro)

Cynisk bluff sprider skräck bland kvinnor

De skandalomsusade bröstimplantaten PIP har spridit skräck bland hundratusentals kvinnor i världen. Nu har företagets grundare gripits och rättegång väntar. Men frågan om ansvar och kompensation lär ta åratal att utreda. (SvD)

Annonser

From → Världen

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: