Skip to content

Dagens länkar 2012-02-04

4 februari 2012

Europakten är ingen lösning
Västerbottens folkblad

Sluta vuxenmobba sverigedemokrater
Ett metalband portades nyligen från ett musikarrangemang i Visby på grund av att sångaren misstänks vara sverigedemokrat. När ska vi inse att SD-åsikter inte försvinner med mobbning?

Sakine Madon  i Expressen

Hjälten som Sverige behöver
Kolumnen – Richard Swartz i Dagens Nyheter

Rätten att leva ett drägligt liv även fast man jobbar inom det yrke som har absolut lägst status i hela samhället. (Fannys blogg)

Allt fler ser favoriterna på webben

Tv-bolagen har inte längre bara sina traditionella tv-kanaler att fylla med innehåll. I takt med att fler tittare, inte minst yngre män, väljer rörlig bild i de digitala plattformarna, blir kraven större på att ladda även Playkanalerna med heta program och nya tjänster.(SvD)

Han räknar på riskkapitalisternas risker

Riskapitalbolagens trixande med skatten har rört upp känslorna. Det visade gårdagens debatt i Riksdagen. De högste skattechefen Ingemar Hansson har bestämda åsikter om bolagens skatteupplägg och om hur skatter ska drivas in i Sverige. (SvD)

Ny salva kritik mot Apples arbetsvillkor

För Apple, företaget som normalt bjuds på generös gratispublicitet om produktnyheter, torde det vara lite obehagligt just nu med tilltagande kritik om arbetsförhållandena i fabrikerna i Kina.(SvD)

Lööf måste ta strid för Centerns politik
Daniel Persson i Svenska Dagbladet

Boardwalk Empire är vår tids Dumas
Thomas Gür i Svenska Dagbladet

Replik: Överklassafarin är en del av klasskampen

Klimatpolitik går ut över fattiga
När rika länder betalar för utsläppsrätter är det nödvändigt att även mänskliga rättigheter respekteras. Annars kan småbrukare i fattiga länder tvingas bort från sin mark för att ge plats för plantager med energigrödor, skriver flera organisationer.(SvD Brännpunkt)

Regeringen måste ha en företagsstrategi
Nedläggningen i Södertälje sätter än en gång fokus på vikten av en svensk forsknings- och näringspolitik som främjar att de forskningsintensiva exportindustrierna fortsätter finnas i landet och helst växer. Det måste dessutom vara attraktivt för utländska företag att etablera sig här, skriver Petter Larsson, Sveriges Ingenjörer.(SvD Brännpunkt)

Tänker regeringen låta KD styra familjepolitiken?
Regeringen berömmer sig gärna för att utgöra ett tydligt och samlat alternativ i svensk politik. I själva verket är regeringen djupt splittrad i en av de mest grundläggande ideologiska frågorna i det moderna samhället: synen på familj och jämställdhet. Det skriver Lena Sommestad, ordförande för S-kvinnor.(SvD Brännpunkt)

Utsatta barn måste få större likhet inför lagen

Barn som far illa måste få den hjälp och det stöd de behöver. En anmälan till socialtjänsten förhandsbedöms för att avgöra om en genomgripande barnavårdsutredning ska inledas eller ej. Men det finns varken tydlig lagstiftning eller riktlinjer om hur en förhandsbedömning ska gå till. I dag riskerar vi både att utreda familjer som inte är i behov av det och – än värre – att missa de barn som verkligen far illa, skriver flera socialchefer gemensamt. (SvD Brännpunkt)
Lär av New York
Det är lätt att misströsta inför våldet i Malmö. Staden tycks generellt inte vara extremt brottsdrabbad jämfört med andra storstäder, men i kategorin grova brott med skjutvapen har Malmö sett en kraftig och skrämmande ökning. (Dagens Nyheter)

Replik: Hotell- och restaurangfacket vill framåt
Replik – Ella Niia, Förbundsordförande, Hotell- och restaurangfacket i Dagens Nyheter.

Hiskelig läsning om Grekland
Kolumn av Rolf Gustavsson i Svenska Dagbladet

”Efter Astra Zenecas besked behövs en offensiv regering”
Ny näringspolitik krävs. Betydelsen av nedmonteringen av Astra Zenecas forskning går inte att överskatta. Företaget svarar för fem procent av Sveriges totala exportvärde och 15 procent av industrins forskningssatsningar. Siffrorna illustrerar Astra Zenecas strategiskt viktiga roll för svensk innovation. Regeringen måste nu utforma en offensiv näringspolitik som inte bara utgår från statsfinansiella och fiskala hänsyn. Det är hög tid att sätta innovation, entreprenörskap och kunskapsdriven tillväxt i fokus för den ekonomiska politiken, skriver Pontus Braunerhjelm och Martin Andersson.

Annonser

From → Världen

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: