Skip to content

Dagens länkar 2012-02-07

7 februari 2012

LEDARE: Friskola – för svårt och för lätt
(Kvällsposten)

”Fler måste kunna byta karriär mitt i livet”
Ett arbetsliv som kan sträcka sig till 75 års ålder, där man ska vara beredd att byta karriär mitt i arbetslivet. Det kan krävas för att få den ekonomiska standard vi förväntar oss, enligt statsminister Fredrik Reinfeldt (M), som öppnar för ett studiestödssystem som möjliggör studier även efter 50 års ålder.(DN)

Nya idéer bättre än inga
Sollentuna kommun vill införa en särskild typ av ungdomslöner. Planen är att den som ännu inte fyllt 25 år ska kunna erbjudas arbete inom offentlig sektor för minst 75 procent av lägstalönen. Anställningarna skulle löpa ett år i taget och rymma ett visst mått av praktik och handledning. (Dagens Nyheter)

”Stefan Löfven måste sätta en ny rödgrön agenda för S”
Det gröna folkhemmet. Göran Perssons vision om det gröna folkhemmet var lyckad, den anslöt bakåt till framgångsrika dagar och blickade samtidigt framåt mot de ödesfrågor planeten står inför. Men den bleknade och såväl Sahlin som Juholt missade chansen att uppgradera partiet genom att göra de gröna frågorna till en central angelägenhet. Unga människor som vill ha ett annat samhälle vänder i dag blickarna till V och MP. Vart vänder du, Stefan Löfven, blickarna? undrar Stefan Edman och Göran Greider.(DN Debatt)

Så ska Europa åter bli starkt

Under Northern Future Forum, som inleds i morgon, ska vi diskutera hur vi kan säkra jobben och tillväxten i Europa. Vårt framtida välstånd beror på hur väl vi lyckas med denna utmaning, skriver stats- och premiärministrarna i Storbritannien, Norden och Baltikum. (SvD Brännpunkt)

EU-skatt är ingen mirakelmedicin
Karl Sigfrid (M) i SvD Brännpunkt

Sparandelinjen ger självständigare medborgare
Maria Ludvigsson i Svenska Dagbladet

Miljardregn i krisen

De fyra svenska storbankerna har levererat vinster på över 200 miljarder kronor sedan 2008, visar SvD Näringslivs sammanställning. Detta samtidigt som världens finansmarknader har kraschat och Europa är i gungning. Stor utlåning och få kreditförluster är viktiga skäl till vinsterna, enligt analytikerna.

Annonser

From → Världen

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: