Skip to content

Dagens länkar 2012-03-02

2 mars 2012

Återhämtning bromsar Färre sålda nya bilar hittills i år Återhämtningen i svensk tillverkningsindustri bromsade in under februari. Även i Kina och Euroland är industri- konjunkturen svag även om det pekar uppåt. Starkast är utvecklingen i USA.(SvD)

M försöker värva kristdemokrater

(Makthavare.se)

Kjell Häglund svarar Martin Jönsson

DEBATT Kjell Häglund uppmanar i sitt debattsvar SvDs Martin Jönsson att fundera på vad tidningen hade kunnat göra annorlunda i sin serie om vaccinationerna mot svininfluensa.(Journalisten)

Polisen varnade för man från Mellanöstern
Oisin Cantwell i Aftonbladet

Faktakollen: Var fler beroende av försörjningsstöd på 1990-talet?

Fredrik Reinfeldt hade helt rätt då han sade i SVT:s Agenda att fler var beroende av försörjningsstöd på 1990-talet än i dag. Men det som inte kom fram är att bidraget blivit både svårare att få och att leva på. (SvD)

När kvinnor tjänar mer ökar jämställdheten

Hoten får inte tysta debatten
Åsa Lindeborg i Aftonbladet

Etikettsbrottet
Fredrik Persson om att blanda ihop massmördare med vänsteraktivister

Reinfeldt kritiserar EU:s fattigdomsmått
EU-statistik som visar en snabb ökning för risken för fattigdom i Sverige straffar regeringens åtgärder som gör det lönsamt att jobba. (DI)

En återvändsgränd
(Dagens Nyheter)

Dubbelt rätt av Kristersson om sjukförsäkringen
Daniel Persson i Svenska Dagbladet

”Arbetslinjen” ger inga ungdomsjobb
S om regeringspolitiken SvD Brännpunkt

Banker stryper lån till företag

Många små och medelstora företag känner inte av någon avmattning i ekonomin – tvärtom ser en stor del av dem expansionsmöjligheter. Men framtidstron krockar med bankernas dystra konjunkturprognoser. Deras rädsla för kreditförluster gör att allt fler företag nu upplever att det blivit svårare att låna till investeringar. (SvD)

”Företagare tvingas pantsätta hus”

Sektorn för it-tjänster i Sverige har en stor chans att locka till sig kompetenta personer nu när krisen slår hårt på andra håll i världen. Men bankernas åtstramning av utlåningen grusar många möjligheter. Det menar Carl-Johan Hamilton, en av grundarna till it-supportbolaget Ants.(SvD)

Norge tar storslam i exportkampen

Norrmännen säljer dyr olja medan svenskarna säljer billiga kylskåp. Priserna på de viktigaste norska respektive svenska exportvarorna har utvecklats i motsatt riktning sedan år 2000, konstaterar norska Aftenpostens Sigurd Bjørnestad. Men framtiden kan tala för Sverige. (SvD)

De vaga ordvalen är tillbaka i EU

För första gången sedan skuldkrisen briserade så blev inte toppmötet i Bryssel ett jagat och ångestfyllt krissammanträde om Grekland. Istället försökte de 27 länderna att spåna tillväxtstrategier för framtiden. Men ordvalen var vaga, ungefär som i gamla goda tider innan euroläget krävde klarspråk. (SvD)

Ta bilder är ingen rättighet Dagens Nyheter

”Därför bäddar Alliansen för en valförlust 2014”
Alliansen har sedan valet 2010 haft det lätt i opinionen, tack vare en splittrad opposition där de rödgröna varit upptagna med att byta ut sina ledare – Socialdemokraterna två gånger på ett år. Det har haft den oönskade effekten att Alliansen har ignorerat det visionära och ideologiska arbetet. Fredrik Reinfeldt har till och med sagt att visioner är farliga. Regeringen har redan efter en dryg mandatperiod gått från visioner och reform till förvaltning. (DN Debatt)

Clas Barkman: LO:s rapport får mig att undra vart vi är på väg (DN)

EU sänder positiva signaler till Grekland
EU-ledarna tror på ekonomisk tillväxt med avregleringar och reformer enligt svensk före­bild. Och de säger för ovanlighetens skull vänliga saker om Grekland.(DN)

Sköterskor går ner i tid för att orka
Sjuksköterskor är en av de mest stressade yrkesgrupperna, visar en ny rapport från TCO. Nu varnar Vårdförbundet för att en helt ny grupp unga och nyutexaminerade går ner i tid för att klara pressen. (SvD)

Därför är de kommunala skolorna Sveriges stora förlorare  (DN)

Migrationens renhållningsarbetare
Månadslöner på 2 000 kronor, arbetsdagar på 16 timmar och anställda som bodde i källaren hos arbetsgivaren. Sådant stötte Hotell- och restaurangfacket på när förbundet granskade ­villkoren för invandrad arbetskraft förra året. (LO-Tidningen)

https://www.moderat.se/web/Vi_maste_kvalitetssakra_aldrevarden.aspx

Annonser
Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: