Skip to content

Dagens länkar 2012-03-04

4 mars 2012

”Varför är fotboll så mycket viktigare än datorspelande?”
Missförstådd kultur. Den äldre generationen verkar inte vara särskilt intresserad av att ta reda på vad som pågår i datorspelens värld. Att forskare, medier, experter och föräldrar hävdar att det rör sig om ett tidsslöseri, ett beroende eller en psykisk störning är att ogiltigförklara den kulturella utveckling som samhället genomgått. Medierna har ett ansvar att bedriva en nyanserad och rättvis debatt. TV4:s ensidiga skildring av problematiska datorspelsvanor är ett klassiskt mediedrev, skriver Daniel Kardefelt-Winther. (DN-Debatt)

Det går åt rätt håll – världen blir bara bättre

(Expressen)

”Jag känner mig som en tickande bomb”

Sedan USA lämnade Irak har 45000 soldater vänt hemåt. Många av dem till en vardag där de mår psykiskt dåligt och isoleras från det övriga samhället. Klyftan mellan militären och de civila har aldrig varit större i USA än vad den är nu.(SvD)

Muskelsjuke Per uppmanas söka jobb där man ligger ner
Per Skölds lider av en sjukdom som gör att hans halsmuskler tvingar ned hans huvud mot överkroppen och gör att han inte kan hålla sig upprätt. Men han uppmanas ändå söka jobb – som tillåter att man ligger ned. (Rapport)

Kristersson: Inget större fel på reglerna
Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) försvarade i kvällens Agenda reglerna i den hårt kritiserade sjukförsäkringen, trots att många människor fallit mellan stolarna och mist sin sjukpenning.(Rapport)

Antiziganism Europas nya skamfläck

Trots ökad uppmärksamhet kring romernas bittra öden, så ökar antiziganismen i Europa. Europarådet för mänskliga rättigheter föreslår sanningskommissioner som lyfter fram sekler av förtryck mot resandefolken.(SvD)

Regeringen behöver inte skämmas för jobben
Söndagskrönikan av Peter Wolodarski i Dagens Nyheter.

Annonser

From → Världen

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: