Skip to content

Dagens länkar 2012-04-03

3 april 2012

Filippa Reinfeldt rear ut vården

”Filippa Reinfeldt kunde ha tagit tillbaka sjukhuset till landstinget för att ordna en rättvis upphandling. Men sannolikt vågade hon inte.” (Aftonbladet)

Överfölls på torget mitt på dagen – ingen ingrep

En 61-årig man slogs sönder och samman­ av sju högstadiepojkar på ett förortstorg utan att någon reagerade: vuxenvärlden tittade bort.
Det är just denna feghet Ruben Östlund­ skildrar med sådan otäck precision­ i filmen ”Play”.
Oisín Cantwell i Aftonbladet

Extrema sekter ska inte driva skolor

Sverige är de extrema sektskolornas förlovade land.
Ann-Charlotte Marteus i Expressen

HR activists should dance more with people in favor of NN
stupid.domain.name

Löfven vill ha vinst i vården
”Vi är för valfrihet och olika utförare”
Inget vinstförbud i välfärden. Privata alternativ är upp till kommunerna. Fler sjukhus kan privatiseras. Med Stefan Löfven som partiordförande blir det ingen ”påreglering” om Socialdemokraterna återkommer till makten. (Dagens samhälle)

PO varnar för nytt hot mot pressetiska systemet

Allmänhetens Pressombudsman Ola Sigvardsson anser att Expressens och Aftonbladets agerande mot anmälare är ett hot mot det pressetiska systemet. (Journalisten)

PO-kritik mot kvällspressens protester

Är det rimligt att tidningar som fälls av Pressens Opinionsnämnd för brott mot god publicistisk sed protesterar mot fällningen? Eller rent av upprepar det den fällts för? (Second opinion)

Skärpt sexbrottslag blir feltolkad

Vi ser en oroväckande utveckling där unga personer döms för övergrepp trots att de har haft ömsesidigt sex. Den skärpta sexualbrottslagen kom till för att skydda barn, inte skuldbelägga dem, skriver tidigare justitieministern Thomas Bodström och Åsa Regnér, RFSU. (SvD Brännpunkt)

En halv miljon av din pension brinner inne
Efter 40 år i arbete kan den enskilde pensionsspararen räkna med att över en halv miljon kronor försvinner i avgifter, skatter och uteblivna räntor.(DN)

Reglering behövs – tyvärr
Caremaskandalen har satt rejäla avtryck i den politiska debatten. Men därifrån till att sätta avtryck i verkligheten är steget långt. Dels för att äldre- och demensvård är en kommunal angelägenhet – inte en nationell. Dels för att enkla svar sällan är lösningen på svåra problem. (Dagens Nyheter)

”Vi vill ge 1 200 unga chansen till ett jobb”
Stor satsning av Volvo. Ungdomar behöver jobb och svensk industri behöver ungdomarna. Det enkla sambandet är utgångspunkten för Volvokoncernen när vi nu lanserar ett ettårigt utbildningsprogram för arbetslösa ungdomar. Vi satsar 450 miljoner under tre år för att ge 1.200 unga chansen till en betald utbildning och en framtid inom produktionsindustrin, skriver Olof Persson. (DN Debatt)

”Påståenden om kartell­bildning grundlösa”
DN Debatt

Annonser
Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: