Skip to content

Dagens länkar 2012-04-04

4 april 2012

Malin Ullgren: Är bilden av ­tusen val­möjligheter viktigare än innehållet i välfärden?

Dagens Nyheter

Bildt: Saudiarabien ”ett familjeföretag”

Utrikesminister Carl Bildt beskriver Saudiarabien som ett familjeföretag och vill att Sverige ska fortsätta sälja vapen till diktaturen. Det skriver Dagens Industri. (SvD)

Demokratins förfall
Vinsterna privatiseras, förlusterna socialiseras.
Socialstaten förfaller. Blindhet för högerextremismen.
Den tyske författaren Ingo Schulze skriver om hur vansinnet serveras som självklarheter. (GP)

Ungdomar förtjänar schyssta villkor
(SvD Brännpunkt)

Svag efterfrågan på jobbcoach i riksdagen
På sexton månader har endast fem före detta riksdagsledamöter varit hos jobbcoachen. Samtidigt är utbetalningarna av inkomstgarantin rekordhöga. (R&D)

Mårten Schultz: Det är inte Storebror som gör mig kallsvettig

Spara tusenlappar varje år genom att pruta på boräntan
Det lönar sig att förhandla om räntan till bolånet. Ränterabatter på mellan 0,5 och 0,9 procentenheter är inte ovanliga. Ju mera attraktivt område du bor i desto lättare är det att få en förmånlig ränta.(DN)

Reinfeldt underkänner sänkta ungdomslöner
Sprickan om ungdomsarbetslösheten är total i regeringen. Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) uppmanar moderata politiker i landets 100 största kommuner att säga nej till förslaget från Jan Björklund (FP) att skapa särskilda ungdomsjobb till 75 procent av ingångslönen.(DN)

Fel att riskkapitalister får lägre skatt

Med en ny modell vill Anders Borg nu göra riskkapitalister till ett nytt skattefrälse. Förslaget innebär bland annat att personer som arbetar med riskkapital kommer få marginalskatten sänkt från cirka 57 procent till 30 procent. För en av Sveriges mest välbetalda yrkesgrupper innebär det ett undantag från de vanliga spelreglerna, skriver Ola Pettersson och Torbjörn Hållö, LO. (SvD Brännpunkt)

Rådgivarna blir miljonärer på din pension
Försäkringsförmedlare ska ge spararna råd om pensioner. Samtidigt får de betalt av bolagen vars produkter de säljer. DN:s granskning visar en växande bransch med mångmiljonlöner.

Serien avslöjar det politiska livet
Johan Norberg i Metro

Nya regler sågas av näringslivet
De skärpta reglerna för ränteavdrag mellan olika delar av en koncern som har föreslagits är godtyckliga och oacceptabla, anser en lång rad tunga svenska näringslivsprofiler. Finansminister Anders Borg (M) backar dock inte. (DN)

Ökad försäljning för restauranger
Restaurangernas försäljningsvolym steg med 5,2 procent under februari jämfört med februari i fjol, enligt Statistiska centralbyrån (SCB).

Fler arbetsskador för inhyrd personal
Bemanningsanställda, inhyrda, fastlansar, F-skattare, entreprenörer i flera olika led — arbetsmarknaden förändras snabbt. Ansvaret för arbetsmiljön faller ofta mellan stolarna och därmed blir olyckorna fler. (Arbetsliv)

Miljöpartiet hycklar om asylpolitiken
Hur kan Miljöpartiet stödja fortsatta tvångsutvisningar och frihetsberövande av oskyldiga? Partiet borde lämna regeringssamarbetet i migrationspolitiska frågor om de inte genast kan sätta stopp för alla deportationer, skriver Aida Ghardagian och Joakim Andersson från Aktion mot deportation Skåne på debatt.(Arbetaren)

Annonser
Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: