Skip to content

Dagens länkar 2012-04-05

9 april 2012

En skam att göra vinst på de mest utsatta

Att ensamkommande flyktingbarn utnyttjas för att göra stora vinster är inget annat än en skam för vårt samhälle. Vi kräver att barnkonventionen blir svensk lag och att barnkonventionen får företräde vid konflikt med andra lagar. Det skriver Anders Österberg, Unga Örnar, och Jonas Bergström, Ung Kristen Vänster. (SvD Brännpunkt)

Socialdemokraterna: När public service är som det ska
Signerat – Hanne Kjöller i Dagens Nyheter

Reformer välkomna
A-kassans utveckling – eller snarare successiva avveckling – under senare år är inget regeringen kan skryta över. För några veckor sedan meddelade den sittande social­försäkringsutredningen att andelen arbetslösa som står helt utan ersättning har fördubblats de senaste sex åren. 2006 hade 20 procent av de arbetslösa varken rätt till arbetslöshetsersättning eller aktivitetsstöd – i dag 2012 är den siffran 39 procent. (DN)

Landskapets föränderliga skönhet
Kolumnen – Jenny Jewert i Dagens Nyheter.

Äldre medarbetare i kylan
Sverige är ett av världens sämsta länder när det kommer till att rekrytera och behålla äldre medarbetare i företagen. I alla fall om man ska tro en ny global undersökning bland 30000 arbetsgivare världen över. Men Marie Hallander Larsson, personaldirektör på Swedbank, är tveksam till särskilda strategier för äldre. (SvD)

Den skyldige är alltid någon annan

Det tycks närmast vara en mänsklig instinkt, att reflexmässigt lägga skulden för misslyckanden och olyckor på någon annan. I en ny bok skildras syndabockens historia, där judar och kvinnor har varit särskilt utsatta.(SvD Under strecket)

Sverige har blivit o-lagom
Vi är inte lagom, har inte en perfekt sjukvård och styrs inte av Jantelagen. Men när BBC gör ett hyllningsprogram till vårt land låtsas alla att den gamla bilden av välfärdsstaten Sverige finns kvar.
Kristin Lundell i SvD

Sverige har alltid varit blandat
Gemenskaper är fördomsfulla, enligt historikern Maja Hagerman. Men föreställningen om att Sverige skulle vara rasrent och att ingen skulle ha flyttat hit sedan stenåldern är en mental karta som kan ritas om. (SvD)

Sänkt ungdomslön alliansens problem

Statsminister Fredrik Reinfeldt vill stoppa FP:s förslag om sänkta ungdomslöner. Men Folkpartiets Jan Björklund tror på sin idé och backas upp av Centerpartiets Annie Lööf. (SvD)

Framtiden finns i databaserna – och öppenheten
INTERAKTIVT Redaktionernas nya utmaning är att – öppet och transparent – förvandla stora mängder data till nyheter som läsarna bryr sig om. Och den här veckan var det SvD Näringsliv som gjorde det bäst av alla, med supersuccén Räntekartan.
Martin Jönsson i Svenska Dagbladet

S kompromissar inte om lärarleg
Vi stöder inte Björklunds proposition utan tidsplan för lärar­legitimationer, varnar Ibrahim Baylan. (Expressen)

Nonchalans mot ohälsa dyrare än behandling
(Expressen)

Annonser

From → Medier, Världen

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: