Skip to content

Dagens länkar 2012-04-07

9 april 2012

Alla vill hänga på korset
Kristendomens hyllning till lidandet är en ­formel för varje förtryckt grupp.
Kolumnen – Lena Andersson. (Dagens Nyheter)

”Debatten i Sverige präglas av en negativ människosyn”
Svensk dystopi. Vilka är de reella hotbilderna hos oss? Och vilka är de ideologiskt producerade hotbilderna? Ur ett etiskt perspektiv har det varit stötande att ta del av hur Anders Behring Breiviks massmord exploaterats ideologiskt. Vi tror att vi skyddar demokratin genom starka ord och skrämmande paralleller till exempelvis 30-talets Europa, men är det verkligen så? Perspektiv och proportioner borde prägla mer av vår samhällsdebatt – inte orealistiska hotbilder och en dystopisk människosyn, skriver Annika Borg. (DN Debatt)

Uppåt kan också vara bra
I veckan presenterade Försäkringskassan nya siffror över sjukfrånvaron i Sverige. Mycket av medierapporteringen rörde sig runt att sjukfrånvaron stiger igen, mindre om att det sker från historiskt låga nivåer. Och att det som nu sker möjligen är en vettig justering uppåt. (Dagens Nyheter)

Unga arbetslösa: Statistiken är inte hela sanningen
Signerat – Gunnar Jonsson.

”Borg vill inte förstå kritiken”
Finansminister Anders Borg har inte förstått kritiken i det brev som 27 näringslivsprofiler skickade till honom i onsdags. Det menar industrimannen Rune Andersson, som slår fast att företagen inte har något emot avdragsbegränsningar. –Borg har spelat över fel boll, säger Rune Andersson. (E24)

Sitt inte still i båten med ditt sparande

Under förra året dök stockholmsbörsen rejält – tidvis mer än 20 procent. Men inte fick du rådet att sälja dina aktier. Standardsvaret från banker och i medier var i stället: Sitt still i båten! Det verkade inte så smart. Låt mig förklara varför du inte ska sitta still, skriver placeringsstrategen Jonas Bohr.(SvD Brännpunkt)

Kommunskandaler över hela landet
Det kommunala bolaget lät pengarna rulla. Nu rullar också huvudena.
Hela styrelsen i det kommunägda företaget i Norrköping avgår efter avslöjandet att deras byggprojekt kostar nära 60 miljoner kronor, dubbelt så mycket som planerat.(Expressen)

Annonser
Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: