Skip to content

Dagens länkar 2012-04-11

11 april 2012

Ett svek mot kampen för demokrati

Saudiarabien symboliserar för oss hjärtat i den arabiska kontrarevolutionen. Det är därför med bestörtning vi har tagit del av uppgifterna om den svenska hjälpen att bygga en avancerad vapenfabrik. Det skriver arabiska demokratiaktivister med flera. (SvD Brännpunkt)

Så skapar vi full sysselsättning
LO vill se ett nytt kunskapslyft, fler subventionerade anställningar och en obligatorisk rehabiliteringsförsäkring. Det skriver LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin och chefsekonomen Ola Pettersson i den sysselsättningsrapport som LO:s styrelse släpper i dag. (SvD Brännpunkt)

Så skapar vi full sysselsättning
Regeringens sysselsättningspolitik är otillräcklig och negativ för tryggheten och sammanhållningen. Det skriver Wanja Lundby-Wedin och Ola Pettersson som i dag presenterar rapporten Full sysselsättning. (LO)

”Facken saknas i kampen
mot extremismen”

DEBATT Erfarenheter från Europa visar att facket kan vara en viktig motkraft till högerextremismen. Men när regeringen bjuder in till konferens om våldsbejakande extremism saknas både TCO och LO, skriver Christoph Andersson.(TCO-Tidningen)

Vi måste återta kontrollen över narkotikan
(SvD Brännpunkt)

Grönt och ungt får sälja allt
Maria Ludvigsson i Svenska Dagbladet

Karantän för statens toppar

Den tid när ett uppdrag i statens tjänst ofta varade ett helt yrkesliv är lyckligtvis förbi. I dag är det mindre vattentäta skott mellan det offentliga och det privata. Politiker och högt uppsatta statliga tjänstemän kan byta yrkesbana, vilket är välkommet. (Dagens Nyheter)

Äldreomsorg: Gamla väljare, nya valfrågor
Signerat – Erik Helmerson i Dagens Nyheter.

”Vi behöver ett rikstäckande register över våldsverkarna”
Skärpt lag om tillträdesförbud. Det är ingen poäng att stänga av våldsverkare om det inte går att kontrollera att de inte kommer in på fotbolls- och hockeyarenorna. Jag föreslår därför ett nationellt register över dem som har tillträdesförbud. Vidare bör förbudet förlängas upp till tre år och gälla på ett avstånd av 150–300 meter från arenorna. Det är heller inte rimligt att föreningar som drivs i bolagsform själva ska stå för polisbevakningen. De bör likställas med ideella föreningar, skriver Björn Eriksson. (DN Debatt)

Hög tid att Lööf lär sig ödmjukhet
”Sanningen är den att väljarna mer och mer förstår Centerpartiets politik. Det är därför väljarna flyr.
Centerpartiet har på senare tid legat under spärren till riksdagen. Partiledningen anser att det beror på att partiet inte nått ut med sin politik. Sanningen är den att väljarna mer och mer förstår Centerpartiets politik. Det är därför väljarna flyr. (Börje Hörnlund i Expressen)

”Skapar en gräddfil för riskkapitalister”
”En gräddfil.” ”Väldigt märkligt.” En enig opposition gör tummen ner för finansminister Anders Borgs (M) förslag att ge lägre skatt till riskkapitalbolagens ägare. Därmed är det osäkert om förslaget går igenom i riksdagen. (DN)

Annonser
Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: