Skip to content

Dagens länkar 2012-04-22

22 april 2012

Allt fler kvinnor utan skyddat boende
Antalet kvinnor som inte får plats på skyddat boende ökar dramatiskt. I fjol möttes drygt 1300 utsatta av ett nej sedan de misshandlats av sin partner – en ökning med 33 procent. Katarina hade tur och fick hjälp, men har svårt hitta en ny, egen bostad eftersom utslussningslägenheter saknas.(SvD)

Äldre kvinna fick träffa 52 vårdare
Under ett år fick en äldre kvinna i Ängelholm besök av 52 olika vårdare från hemtjänsten. Nu vädjar hennes dotter till kommunen att göra något åt den höga personalomsättningen.(TT-SvD)

Redaktionen som inte ”vill nå kidsen”
Andres Lokko i SvD

Jimmie Åkesson och SD är på sikt mycket farligare än Breivik
Det är terroristen Breiviks gärningar som gör honom unik, inte hans ­ideologi. Men eftersom hans ­gärningar, de som nu mord efter mord, dag efter dag avhandlas i tingsrätten i Oslo, är så extremt ovanliga uppstår en politisk synvilla. Det ser ut som om också hans politiska övertygelse, den som ­motiverade massmord, också skulle vara extremt ovanlig. (Jan Guillou i Aftonbladet)

EU-stödet är rikt på skräckexempel
Samtidigt som många europeiska länder skakas av sin värsta kris någonsin, pågår ett enormt slöseri med medborgarnas skattepengar. Flera miljarder ur EU:s så kallade strukturfonder plöjs ner i vansinnesprojekt och leder till att länderna skuldsätter sig ytterligare. Stelbenta regler gör dessutom att ändringar inte kan ske förrän 2014. (SvD)

Reformatorn kan bli prominent offer
Kommer den franska stolen att stå tom i EU? Åtminstone hotar Nicolas Sarkozy med bojkott. Ett hot som han hoppas vinner väljare. Sarkozy ställer ultimativa krav på omförhandling av Schengen-samarbetet och en restriktivare invandringspolitik. Likaså kräver han en hårdare, mer protektionistisk handelspolitik gentemot länder som Kina. Han begär att EU hjälper till att skydda Frankrike.
Rolf Gustavsson i Svenska Dagbladet

Sverige sprider myt om klimatutsläppen
Om Sverige med trovärdighet ska fortsätta att vara ett föregångsland inom klimatfrågan måste vi sluta sprida myten om att ha lyckas frikoppla ekonomisk tillväxt från miljöutsläpp. Istället bör vi gå i bräschen för att också föra in ett konsumtionsperspektiv i den globala kilmatdebatten, skriver Anna Hult, doktorand på KTH. (SvD Brännpunkt)

Löfven går hem hos kvinnor över 55
Stefan Löfven lockar medelklasskvinnor över 55 år. Förtroendet för Socialdemokraterna har ökat stadigt sedan partiledaren Löfven tog över efter Håkan Julholts avgång.(SvD)

Annonser
Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: