Skip to content

Dagens länkar 2012-04-23

23 april 2012

Allvarliga brister i dagens e-röstning
Valsystemet behöver ses över och e-röstning kan vara ett alternativ för Sverige framöver. Men tre forskare vid KTH har upptäckt allvarliga säkerhetsbrister i flera system som har använts i andra länder. Fast dagens system är ju heller inte perfekta. (SvD)

IMF biffas upp med 2 900 miljarder kronor
Vid helgens toppmöte beslutades om en rejäl påfyllning av IMF:s fonder. Tillskottet på 430 miljarder dollar blir en välkommen buffert om akuta behov uppstår i Spanien och Italien, men irritation över hanteringen av eurokrisen pyste fram vid helgens toppmöten och IMF manade eurozonen till djärva reformer. (SvD)

Meddelarskydd för allt färre
När vård, skola och omsorg privatiserats har möjligheterna till insyn i stora delar av den offentligt finansierade verksamheten försvunnit. Nu behövs en återställare. Meddelarfriheten förtjänar ett bättre öde än att förtvina, skriver tryckfrihetsexperten Nils Funcke. (SvD Brännpunkt)

Breiviks idéer delas av många
Massmordet gör honom unik, inte hans tankevärld (Aftonbladet)

Centern öppnar för fler biltullar
Centern vill att fler städer följer Stockholm, och snart Göteborg, och inför trängselskatt. I partiets nya infrastrukturprogram nämns Uppsala och Linköping som möjliga kandidater. Men trots att Annie Lööf har gjort flera impopulära utspel på sistonde behöver det inte leda till att C tappar väljare, anser statsvetare.(SvD)

Fem euroländer missade budgetmålen
Grekland, Irland, Spanien, Cypern och Nederländerna var de euroländer som missade sina mål för budgetunderskottet 2011.(SvD)

Allt fler pensionärer i skuldproblem
Allt fler nyblivna pensionärer får problem med sina skulder. I Kronofogdemyndighetens senaste årsrapport betecknas gruppen som ”en tickande bomb”. Medan antalet skuldsatta personer hos myndigheten generellt har minskat de senaste åren har pensionärerna gått i motsatt riktning. (SvD)

Den dag ”Ship to Syria” verkställs ger jag mitt stöd
Konstnär: Vi kan konstatera att propagandisterna för Israelsfolkrättsvidriga politik bara bekräftar att Ship to Gaza har skapat en sorts standard för internationella solidarietetsaktioner med stort folkligt stöd.
(Dror Feiler på Newsmill)

Vi kan behöva dra in arbetstillstånd
Arbetskraftsinvandringen är en stor tillgång för Sverige men vi måste också våga se de problem och utmaningar som finns. Det skriver Gunnar Axén (M), riksdagsledamot och ordförande i Socialförsäkringsutskottet.(SvD Brännpunkt)

Replik: Jobbcoaching ger resultat
Bättre jobbcoacher är en vinst för Arbetsförmedlingen, skriver Bemanningsföretagens förbundsdirektör Henrik Bäckström i en replik till ledarsticket Arbetslöshet som affärsidé (23/4):(Svenska Dagbladet)

Den konservative och invandringen
Roland Poirier Martinsson

Politiker efterlyser ansvar hos Ericsson och Telia Sonera
Det är uppenbart att företag som Ericsson och Telia Sonera bör se över sin uppförandekod (code of conduct). Det menar kristdemokratiska riksdagsledamoten Caroline Szyber mot bakgrund av företagens affärer i diktaturens Vitryssland. (DN)

Utlandsjobb kan sänka pensionen
Allt fler svenskar bor utomlands under en period av sitt liv. Men alla kanske inte tänker på att utlandsjobb i vissa länder kan sänka den framtida pensionen. (DN)

Fel koppla Breivik till borgerlig politik
Lars Adaktusson i Metro

Annonser

From → Världen

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: