Skip to content

Dagens länkar 2012-04-24

24 april 2012

Lyftet ett luftslott för Järvaborna
När regeringen ska satsa mot arbetslösheten i förorterna spanar man mot Stockholm. Men efter fem år med Järvalyftet som skulle lyfta Rinkeby och Tensta är facit fler arbetslösa och sämre resultat i skolorna. Segregationen fick Nawal Mousawi Humud att flytta. (SvD)

Restaurangföretagare: Sänkt moms gav klar effekt
Regeringens sänkning av restaurangmomsen har kritiserats för att vara en ineffektiv och dyr åtgärd. Men efter tre månader med de nya reglerna hävdar restaurangföretagen att man kan se en tydlig effekt, både i form av lägre priser och nya jobb.

”Förvånande effekt av moms”
Sänkningen av restaurangmomsen har tidigare kritiserats. Men nu visar restaurangföretagen att den har gett tusentals arbetstillfällen, rapporterar Ekot.
– Jag är lite förvånad, säger Göran Bostedt, statsvetare på Mittuniversitetet.(SvD)

Skandalens pris närmar sig 1 miljard
I takt med att granskningen av News International tilltar hopas frågetecknen runt Murdochimperiets framtid. Efter en rad bondeoffer har krisen runt News Corporation flyttat fokus direkt till Rupert Murdoch. I morgon förhörs han på nytt, den här gången under ed av en erfaren domare. I dag grillas sonen James Murdoch. (SvD)

Företagsamhet nästa stopp på arbetslinjen
Enligt Svenskt Näringslivs rankning har företagsklimatet blivit sämre i Sveriges kommuner. Det är ett trendbrott. Här har regeringen en Förnyelse att genomföra. (Svenska Dagbladet)

Företagsklimat
Med ett bra företagsklimat blir det lättare att starta, driva och utveckla framgångsrika företag. Det har avgörande betydelse för tillväxten, jobben och välfärden.
Svenskt Näringsliv definierar och mäter företagsklimatet som summan av de attityder, regler, institutioner och kunskaper som möter företagaren i vardagen. (Svenskt näringsliv)

Bättre skola kräver mer än kontroll
Om rektorer inte lyckas fullt ut med skolresultaten pekar staten finger åt dem i stället för att gemensamt arbeta fram förbättringar. Det krävs en annan strategi för att förbättra skolan, skriver Lars Flodin, ordförande i Sveriges Skolledarförbund. (SvD Brännpunkt)

Klart att unga ska kunna vara säsongsanställda
(SvD Brännpunkt)

Lööf har fört upp företagens ansvar på agendan
Nu ifrågasätts svensk export. (SvD)

Teleövervakning: Ericsson ser längre än Telia
Johannes Åman i Dagens Nyheter.

Dämpa dogmatismen
Lars Calmfors i Dagens Nyheter.

SD splittrar LO-förbund
Olika regler för varje fack
Kan man vara med i något av LO:s förbund och samtidigt aktiv i Sverigedemokraterna? Det beror på. Reglerna varierar stort mellan fackföreningarna. (Byggnadsarbetare)

”Afrosvenskarna devalverar ordet rasism”
(DN)

Högern måste förstå att ­Breivik agerade politiskt
Anders Behring Breiviks terrordåd måste ­självklart ses inom ramen för en islamofobisk ­politisk ­kontext. Däremot är det fel att koppla ihop ­honom med konservativa idéer, skriver ­författaren och filosofen Roland Poirier Martinsson.

Annonser

From → Världen

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: