Skip to content

Dagens länkar 2012-06-07

7 juni 2012

http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.967576-alliansens-politik-den-enda-som-sakrar-jobben

Egentligen ligger lösningen i det sista stycket av ledaren:
”Kanske är det till och med allra bäst om – såsom det börjat ske – kyrkan håller en skolavslutning efter den formella i skolan, så får vem som helst komma.”
Och varför bara kyrkan? Samma kan gälla för moskén, synagogan och andra tempel..

http://www.expressen.se/kvp/ledare/ledare-psalmsang-skadar-ingen/

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/vinstkrav-ger-en-samre-skola_7258737.svd

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/m-bor-tanka-om-for-att-varna-individen_7259237.svd

http://www.tcotidningen.se/allvarlig-olycka-i-skola-ledde-till-storsta-foretagsboten-nagonsin

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/nya-foretagsregler-har-okat-skatteplanering_7260051.svd

Bostadsbristen i Stockholms län blir allt mer akut. Samtidigt minskar bostadsbyggandet, visar en rapport från länsstyrelsen.

http://www.dn.se/sthlm/allt-storre-bostadsbrist-i-stockholm

Sverige och USA kommer i slutet av juni att lägga fram ett gemensamt förslag i FN om nätfrihet, riktat mot censuren i diktaturländer. Planerna finslipades tillsammans med utrikesminister Hillary Clinton när hon nyligen besökte Stockholm, erfar DN.se.

http://www.dn.se/nyheter/politik/bildt-och-clinton-smider-planer-om-natfrihet

Dagens Nyheters medarbetare Kajsa Ekis-Ekman har tackat ja till att föreläsa på det stalinistiska Kommunistiska partiets sommarläger 2012. För min del får naturligtvis Ekis-Ekman föreläsa var hon vill, men jag undrar hur reaktionerna skulle bli om en skribent på DN:s kultursida skulle föreläsa på Nationaldemokraternas sommarläger. Ekis-Ekman är inte ensam: förra sommaren föreläste Mattias Gardell och Edda Manga på samma partis sommarläger.

http://www.axess.se/blog/post/2012/06/07/DN-journalist-forelaser-pa-stalinistiskt-lager.aspx

”Det är som att vi har fått två olika raser av människor. De närande. Och de tärande. De förstnämnda sätter skygglappar för ögonen och kalkylerar över vad de ska tjäna på nästa jobbskatteavdrag. De senare förväntas vara tacksamma för den hjälp de får, alldeles oavsett hur mycket de bidrog till samhället innan de blev pensionärer eller olyckan, kanske i form av sjukdom eller en livskris, slog till.”

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/valkomna-ut-i-det-nya-dryga-sverige_7261023.svd

”Skall man vara krass så är det ingen som vet med säkerhet vad som gjort att den svenska skolans resultat har försämrats. Det finns flera tänkbara förklaringar och mer forskning är nödvändig på detta område.”

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/samre-skolresultat-ar-inte-friskolornas-fel_7259823.svd

Framtidstron i Spanien har nått bottennivå. Hälften av alla spanjorer under 25 år är arbetslösa samtidigt som förtroendet för politikerna störtdyker. Och nu rapporteras det om en massutvandring bland spanska ungdomar, skriver Utrikespolitiska institutet för Metro.

http://www.metro.se/nyheter/ungdomarna-flyr-krisens-spanien/EVHlfg!714oOqvr1j3M/

Fyra svenska muslimer bestämde sig för att ta bilen till Danmark och på grund av sin religiösa fanatiska övertygelse försöka halshugga ett antal journalister på Jyllands-Posten. Detta med anledning av några publicerade Mohammed-karikatyrer i tidningen.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/belindaolsson/article14939658.ab

Villkoren inom bemanningsbranschen är i många fall bättre än inom näringslivet i övrigt. När osäkerhet råder på arbetsmarknaden kan bemanningsföretagen vara med och skapa fler jobb. Vår bransch är betydligt bättre än det bild som målats upp. Det skriver fem företrädare för bemanningsföretag.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/vi-kan-skapa-fler-jobb-i-osakra-tider_7257653.svd

Socialdemokraterna har på ett halvår ökat väljarstödet bland TCO-förbundens medlemmar med nästan 10 procentenheter. Samtidigt behåller Moderaterna en stark position bland tjänstemännen, enligt SCB:s stora partisympatiundersökning.

http://www.tcotidningen.se/rejal-uppryckning-for-s-bland-tco-s-medlemmar

Sverige bör bejaka och aktivt understödja både nu stundande akuta åtgärder mot bankkrisen i EU, och Tysklands och andra betalländers långsiktiga motkrav på ett ännu mer fördjupat EU-samarbete som ska minska riskerna för bank-, underskotts- och skuldkriser i framtiden. Det skriver Carl B Hamilton (FP).

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/sverige-ska-inte-sitta-pa-laktarplats_7259361.svd

Viljan att underlätta för småföretagande och entreprenörer har fått regeringen att göra stora förändringar när det gäller skattereglerna. Faran är dock att det i första hand lett till skatteplanering, där arbetsinkomster blir till bolagsinkomster i stället. Det skriver de båda nationalekonomerna Annette Alstadsaeter och Martin Jacob, som presenterar en ny ESO-rapport i dag.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/nya-foretagsregler-har-okat-skatteplanering_7260051.svd

Jag ville diskutera fattigdomen (tomma kylskåp, brister, oro, rädsla, förståelse etc.) och Aase Berg lyckas reducera ämnet till en estetisk och litterär fråga. Kan knappast applådera.

http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/susanna-alakoski-aase-berg-reducerar-fattigdomen-till-en-estetisk-fraga

I dagens Europa pågår en backlash mot mångkulturalismen, ett avståndstagande från utomeuropeiska kulturer och en positiv omvärdering av kolonialismen som hjälper den vita, västerländska människan att utan dåligt samvete behålla privilegierna som kolonialismen gav henne i arv.

http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/stefan-jonsson-tacka-postkolonialismen-for-att-den-europeiska-varldsbilden-blivi

Hur ska den franska borgerligheten hantera sin besvikelse? Frågan ställs på sin spets inför valet till nationalförsamlingen, vars första omgång sker på söndag.

http://www.dn.se/ledare/signerat/drabbad-av-hyb

Det tycks finnas stark livskraft i diskussionen om politiskt hat som initierades av Jens Liljestrand i DN Kultur för drygt en månad sedan. Märkligt nog landade den snabbt i en rätt meningslös frågeställning: Är det rätt eller fel att känna klasshat?

http://www.dn.se/ledare/signerat/aftonbladet-hatets-kulturkolportorer

Annonser
Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: