Skip to content

Dagens länkar 2012-06-09

8 juni 2012

Sweden’s Social Democrats Recalled to life
The once-dominant party enjoys an unexpected revival
AT THE start of the year the Social Democrats, who ruled Sweden for most of the 80 years up to 2006, were miserable. With a record-low rating, the party ditched its leader, Hakan Juholt, who had been ten months in the job. Fredrik Reinfeldt’s centre-right government smirked. After election wins in 2006 and 2010, Mr Reinfeldt looked forward to a hat-trick in 2014.

http://www.economist.com/node/21556606?fsrc=scn/tw_ec/recalled_to_life

Den som är bemanningsanställd löper stor risk att hamna i en sämre social position på arbetsmarknaden. Och kanske är det i detta sammanhang bemanningsanställda riskerar att få betala ett högt socialt pris. Detta tycks dock inte intressera de direktörer som sjunger bemanningsbranschens lovsång. Det skriver företrädare för LO i en replik.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/uthyrd-personal-ar-var-tids-experiment_7263089.svd

Opinionsbildningsprojektet Cybernormer tycks driva en enkel linje: internet behöver inga lagar. Tyvärr är verkligheten på internet långt ifrån lika enkel, vilket är något som många människor fått erfara vid det här laget. Internet behöver en fungerande rättsordning, precis som resten av samhället, där individer kan hämta stöd mot övergrepp och intrång. Marcin de Kaminski, se över era premisser.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/iden-om-internet-som-laglos-zon-leder-fel_7262989.svd

Vi kan i dag i Sverige säga att kvalitet är viktigare än huvudmannaskap, eftersom det finns många olika huvudmän för skolundervisningen. Mångfalden av sätt att organisera skolor utgör därmed en förutsättning för att tala om kvalitet.

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/kvalitetskrav-och-friskolor-hor-ihop_7263805.svd

Det är viktigt att företag inte kan smita från skatt. Men det är en fördel om det finns företag som kan betala skatt överhuvudtaget.

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/varken-bolag-eller-borg-bor-snurra_7263801.svd

Att skylla Europas kris på banker, politiker eller kreditivärderingsinstitut är att blunda för en obekväm sanning: Det är vår egen livsstil som skapat denna den största av bubblor.

http://www.dn.se/ledare/kolumner/skulden-ar-var-egen

Så kom beskedet som hela Europa väntat på – och fasat inför. Spanien begär runt 900 miljarder kronor i stödlån för att stötta upp sina banker. Med tanke på att vi även står inför ett grekiskt val så kommer nästa vecka att bli en riktig rysare på världens börser.

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/stodlanet-kommer-att-svida-rejalt-i-madrid_7265545.svd

Att skylla Europas kris på banker, politiker eller kreditivärderingsinstitut är att blunda för en obekväm sanning: Det är vår egen livsstil som skapat denna den största av bubblor.

http://www.dn.se/ledare/kolumner/skulden-ar-var-egen

Annonser
Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: