Skip to content

Dagens länkar 2012-06-10

10 juni 2012

Försvarstalet för klasshatet blir väldigt mycket å ena sidan och å andra sidan. Å ena sidan är begreppet klassfiende (som inte är knutet till enskilda individer utan till en kategori) utmärkt i ”fria samtal” och ”på krogen”, men, å andra sidan, är det destruktivt när konkret politik ska formuleras i ett offentligt sammanhang. Det hänger inte ihop.

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/har-vanstern-en-finare-sorts-hat_7265701.svd

Utan efterfrågan inget utbud. Flera röster höjs nu för att Sverige måste bli bättre på att nå ut till de europeiska länderna med sin sexköpslag som kriminaliserar kunden.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/lat-svensk-sexlag-ga-pa-export

En viktig del av en sådan berättelse handlar om hur vi ser på Sverige. Sett med lite perspektiv bakåt så finns det en föreställning i den borgerliga idédebatten som har präglat synen på vår självbild och som vi bör göra oss av med, nämligen att jantelagen skulle ligga som en våt filt över Sverige.

http://www.expressen.se/debatt/svenska-jantelagens-makt-ar-bara-en-myt/

Moderaternas partisekreterare Kent Persson lanserar förslaget att starta en ny myndighet med uppgift att granska landets äldreboenden.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/huggsexa-om-ny-tillsynsmyndighet_7266987.svd

Reinfeldt: Genomslag även i Sverige

Som väntat blev finanskrisen i Spanien en av huvudfrågorna vid den inledande pressträffen med nordiska statsministrar vid fiskeläget Å på Lofoten.

http://www.svd.se/naringsliv/reinfeldt-genomslag-aven-i-sverige_7266865.svd

Socialdemokraterna vill hafsa igenom en lagändring redan nu i sommar när det gäller steriliseringskravet för de som genomgått könsbyte. Trots att vi är överens i sakfrågan tar S strid vilket skapar problem när det gäller konsekvenserna av ny lagstiftning, skriver de moderata riksdagsledamöterna Mats Gerdau och Helena Bouveng.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/gralsjukt-s-skapar-problem-vid-konsbyten_7266185.svd

Kristdemokraterna anklagar Moderaterna för att presentera en välfärdsinspektion som ett eget nytt förslag – när det i själva verket redan håller på att genomföras av KD.
– Jag vet inte om de inser vad de gör, om de är okunniga eller helt enkelt plankar en idé, säger KD:s partisekreterare Acko Ankarberg Johansson.

http://www.expressen.se/nyheter/oppet-brak-i-alliansen-efter-ms-nya-forslag/

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/kommunerna-skickar-notan-till-staten_7265707.svd

Ekonomer har länge betraktat 1930-talets stora depression som ett historiskt undantag. Det ledde till att krisens lärdomar steg för steg glömdes.

http://www.dn.se/ledare/signerat/peter-wolodarski-ett-eko-fran-1930-talets-forodande-moralism

Fem fritidsklädda politiker, soligt väder och glada miner. Men också oro för Europas finanskris kännetecknade de nordiska statsministrarnas sommarmöte på söndagen.

http://www.dn.se/nyheter/politik/nordiskt-statsministermote-i-krisens-tecken

Schlingmanns text hyllar den svenska modellen. Vi har i och för sig blivit vana vid nymoderater som hyllar välfärdsstaten. Men det finns ett läge när man måste börja fundera på om masken har blivit ansikte.

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/katrinekielos/article14954709.ab

I svåra tider dyker alltid protektionismens profeter upp. Men EU begår ett allvarligt misstag om man blåser till storms mot Kina.

http://www.dn.se/ledare/huvudledare/tulla-inte-pa-frihandeln

Annonser
Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: