Skip to content

Dagens länkar 2012-07-14

14 juli 2012

På nätet strömmar folk till ”Genusfotografens” försvar. Ett alltför högt skadestånd, tycker man på Svenska fotografers förbund. Det bloggaren gjort gör miljontals vanliga nätanvändare varje dag.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/donation-ska-betala-bloggares-skadestand

Visst kan man se det som farligt naivt att samhället försöker skydda sig från extremism och terror genom att helt enkelt erbjuda ett mer attraktivt alternativ. Men den andra vägen är ännu mer riskfylld. Ett samhälle av paranoid övervakning, repression och godtyckliga terrordomar har blivit så skakat att det gett upp sina värderingar.

http://www.dn.se/ledare/huvudledare/norge-tar-stora-risker

Storbanken Barclays har redan drabbats av böter på motsvarande drygt tre miljarder kronor, och fler banker väntas följa. Nu hotas bankerna också av stämningar på tiotals miljarder, från företag, städer och hundratusentals hushåll som anser sig ha blivit lurade på pengar i samband med manipulationen av referensräntan Libor.

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/liborgate-bankerna-hotas-av-miljardstamningar_7344846.svd

Sverige kommer i topp som de mest positiva till att skydda utsatta människor oavsett ursprung och nationalitet visar en undersökning om attityder till flyktingar och migranter som FN:s flyktingorgan UNHCR genomfört i 11 länder.

http://www.unhcr.se/se/media/nyhetsartiklar/artikel/b57536d71f315a81de85ac432ef2b014/stor-majoritet-svenskar-vill-skydda.html

Annonser

From → Världen

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: