Hoppa till innehåll

Dagens länkar 2012-09-24

24 september 2012

Politik
S satsar på jobbskapande
Jobbskapande blir den centrala punkten i Socialdemokraternas höstbudgetmotion.

SOCIALDEMOKRATIN Under de senaste tjugo åren har Sverige lyckats sämre än jämförbara länder med att skapa nya jobb. Vårt land behöver därför en ny färdriktning. I vår höstbudgetmotion presenterar vi en affärsplan i fem punkter, skriver den socialdemokratiska partiledningen.
(DN Debatt 2012-09-24)

Sverigedemokraternas osmakliga kriminalvårdspopulism. När en pöbel samlas står det påfallande ofta en Sverigedemokratisk politiker längst fram och eldar på. Stämman ljuder hög och rösten darrar av indignation, vrede och hat! Sådant som eftertanke, konsekvensanalys, empati och humanism saknas fullständigt.
(Svensk myndighetskontroll 2012-09-24)
Ännu dyrare att vara sjuk
När socialminister Göran Hägglund tidigare fått frågor om varför man höjer högkostnadsskyddet har han svarat att höjningen är bra eftersom jobbskatteavdraget gett folk mer pengar i plånboken.
Man kanske bör bli oroad över att en minister i landets regering inte tycks känna till att arbetslösa, sjukskrivna och pensionärer /inte/ fått några jobbskatteavdrag.
(Aftonbladet 2012-09-24)
I början på sommaren lovade EU:s ledare att satsa 120 miljarder euro i forskning, småföretagande med mera för att skapa tillväxt i den krisdrabbade unionen. Men i den föreslagna EU-budgeten för nästa år finns inga nya pengar för tillväxt. I stället skär man ner.
(SvD 2012-09-24)

LÄRARLÖNER Staten skjuter till pengar för att lärare ska kunna göra lönekarriär. Förstelärare blir en ny titel från nästa läsår.
(DN 2012-09-24)

Ekonomi
KONJUNKTUREN Hushållen har blivit mer pessimistiska om Sveriges ekonomi framöver, medan tron på att den egna ekonomin kommer att bli bättre ökar något.
(DN 2012-09-24)

Det blir en svacka i den svenska ekonomin under hösten, spår Svenskt Näringsliv i sin nya prognos. Och Teknikföretagen flaggar samtidigt för fortsatt nedgång och fler varsel.
(DN 2012-09-24)

TYSKLAND Europas största ekonomi är på väg mot en recession. Det förutspår en enkät som Münchenbaserade ifo-institutet genomfört bland landets företagsledare. På måndagen presenterades resultaten – och stämningen i den tyska ekonomin har inte varit så dålig sedan 2010. Men det finns motstridiga signaler.
(DN 2012-09-24)

Tyska Bundesbank fortsätter att klaga på hur andra agerar i krisen. Från att ha kritiserat ECB riktas nu blicken mot den internationella valutafonden IMF som man tycker börjat ta för stora risker. Det skriver Bundesbank i sitt månadsbrev.
(SvD 2012-09-24)

(DN 2012-09-24)
JAPAN Det som är allra mest uppenbart är oftast det som är lättast att missa. Ett mycket stort land ser ut att i slowmotion vara på väg mot historiens största krasch. Världens reaktion: gäsp.
(Svenska Dagbladet 2012-09-23)

PENSIONER På fredag överlämnas utredningen om flytträtt för tjänstepensionen till regeringen. Men redan nu står det klart att pensionssparare kommer att kunna flytta sin tjänstepension – om den kommer från en före detta arbetsgivare.
(DN 2012-09-24)

Media
INTERNET Kina och Ryssland har gjort det i åratal. Nu följer fler andra länder efter och manipulerar den information medborgarna kan hitta på nätet, enligt en ny studie om frihet på internet.
(DN 2012-09-24)

PUBLIC SERVICE Ett radikalt förslag för att hjälpa till finansiera kvalitetsjournalistiken? Ett desperat rop på hjälp från en pressad tidningsredaktör? En tanke som även skulle kunna få plats i den svenska debatten? David Leighs utspel i helgen är lite av varje, faktiskt.
(Martin Jönsson i Svd 2012-09-24)

Svenska Se & Hör finns bland de tidningar som publicerat bilder på en toplessolande hertiginnan av Cambridge. Det är, på sikt, ett hot mot pressfriheten, skriver Martin Jönsson.
(SvD 2012-09-23)

Annonser
Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: