Skip to content

Dagens länkar 2012-10-09

9 oktober 2012

Snart kopplar fler upp sig mot internet via mobiler än med traditionella datorer. Ett viktigt skäl är det växande utbudet av mobilappar. (IDG 2012-10-09)

Det finns många lösningar på trängseln i mobilnäten. En är svenskutvecklad och går ut på att automatiskt skjutsa över användarna från mobilnätet till wi-fi.(IDG 2012-10-09)

”Det finns i folkdjupet diskussioner om att grupper kommer hit som inte arbetar och lever på bidrag.”
Fredrik Reinfeldt lade pannan i djupa veck i ett av sina få inlägg i söndags­kvällens partiledardebatt. Och bidrog till att måla en dyster bild av hur det mullrar i folkdjupen, att Sverige är en krutdurk. (Aftonbladet 2012-10-09)

Utan tvekan medför mobilutvecklingen en förändring av det mänskliga tillståndet, hur vi förhåller oss till världen och varandra. En ny antologi granskar hur Iphone påverkar våra liv – på gott och ont. (SvD Under strecket 2012-10-09)

Flera 100 miljarder skulle lösgöras av en ökad flytträtt inom tjänstepensionen och Svenskt Näringsliv har anklagats för att stå i vägen. Det är mest försäkringsbranschen som driver flytträtten, säger vd Urban Bäckström.(SvD 2012-10-09)

Ingen behöver oroa sig över att de med höga inkomster inte gör rätt för sig. Tvärtom är just höginkomsttagarna i dag i ännu större grad än tidigare den viktigaste finansiären för den stora svenska offentliga sektorn, skriver Robert Gidehag och Arvid Malm, Skattebetalarnas Förening. (SvD Brännpunkt 2012-10-09)

Rapporten Vem betalar för välfärden

Visst kan man diskutera skatter och utgifter men skattebetalarnas ”rapport” är inte mycket att hänga upp debatten på:
1. dels har man ”glömt” indirekta skatter m m som står för cirka halva statsinkomsten.
2. dels som någon påpekade att om de tio procent som tjänar mest ökar sina inkomster mer än andra så blir deras andel av den totala skattesumman större
3. det framgår inte heller av grundrapporten vad de menar med ”inkomst” .. före eller efter avdrag ..

I stort sett alla på arbetsmarknaden ska ha rätt till ersättning från a-kassan. Det anser TCO som nu lanserar en ny modell för en bredare arbetslöshetsförsäkring. Den innebär också höjd ersättning och sänkta avgifter. ”Problemen med a-kassan är så stora idag att man måste göra något”, säger TCO:s samhällspolitiske chef Roger Mörtvik. (SvD 2012-10-09)

En ödesfråga och Stefan Löfven saknar svar (SvD 2012-10-09)

Dagens feminister håller på att överge idén om jämställdhet. I stället hyllas konflikt, kamp och revolt. Författaren och journalisten Kristina Hultman skriver om en rörelse som marginaliseras när den behövs som bäst.(DN 2012-10-09)

From → Världen

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: