Skip to content

Dagens länkar 2012-10-10

10 oktober 2012

Södertäljerättegången är bara ett av flera rättsliga haverier på senare år. Många personer har dömts felaktigt samtidigt som mördare går fria, skriver Claes Sandgren, professor i civilrätt. Därför måste nämndemännens och åklagarnas inflytande minska samtidigt som domarnas roll stärks – tvärtemot regeringens nuvarande inställning.(DN Debatt 2912-10-10)

Möjligheten till skattelättnader för företag som anställer människor i utanförskap har funnits länge i andra länder – men inte i Sverige. Ett sådant system skulle kunna få både sociala och ekonomiska effekter, skriver representanter för Centerpartiets välfärdsgrupp. (SvD Brännpunkt 2012-10-10)

TCO vill återupprätta arbetslöshetsförsäkringen som har förfallit i tio år. Så kan förslaget till förbättrad a-kassa sammanfattas.
– Vår ambition är att hitta ett förslag som vi kan få full politisk uppslutning bakom, säger Eva Nordmark, TCO:s ordförande. (TCO-Tidningen 2012-10-10)

Att göra vissa verk svårtillgängliga för den stora allmänheten kan vara en subtil variant av censur. Biblioteken har på sitt ansvar att göra ett välavvägt urval när de köper in böcker – och bör fokusera på skäl att välja snarare än på skäl att rata. (SvD Under strecket 2012-10-10)

Annonser

From → Världen

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: