Skip to content

Dagens länkar 2012-11-05

5 november 2012

Med fortsatt massinvandring kan utanförskapet inte raderas. Regeringen har misslyckats med sin integrationspolitik. Lösningen ligger i en förändrad invandringspolitik och en offensiv jobbskapande politik för alla, skriver Sverige­demokraternas partiledare Jimmie Åkesson.(DN Debatt 2012-11-05)

Somalier är senare års snabbast växande flyktinggrupp i Sverige. I rapporten ‘Somalier på arbetsmarknaden – vad kan Sverige lära?’ jämförs hur somaliska invandrare klarar sig på arbetsmarknaden i Sverige, Kanada och USA. Underlaget har tagits fram genom fältstudier på plats i de olika länderna. Rapporten redovisar flera orsaker till att det gått bättre för Somalier i Kanada och USA och föreslår åtgärder för att förbättra situationen i Sverige. (Regeringen 2012-11-05)

Tågpendeln Arlanda Express står i centrum inför ett avgörande domslut om riskkapitalbolagens skatteupplägg. Utslaget kan bli vägledande för en lång rad processer, som i slutändan rör ränteavdrag på åtskilliga miljarder kronor.(SvD 2012-11-05)

Bäst att inte skrämmas förrän efter valet (SvD 2012-11-05)

Sveriges vanligaste yrke, framtiden, och den digitala tillväxten (Jonas Söderström 2012-11-05)

UNICEF har i samarbete med Socialhögskolan tagit fram rapporten ”Jag är bara femton år, men ibland känns det redan som att det är kört”, i vilken ungas röster om socialt utanförskap lyfts fram. Idag publicerar vi ett kort utdrag ur rapporten, kopplat till barnens syn på framtiden.(UNICEF-Bloggen 2012-11-05)

Kväll i hoppet och drömmarnas land
”Valet i morgon är viktigt. Men ändå inte så viktigt som det borde vara.” (Aftonbladet 2012-11-05)

Annonser
Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: