Hoppa till innehåll

Dagens länkar 2012-11-07

7 november 2012

SAS har drabbats hårt av konkurrensen från Norwegian, och nu är ytterligare nedskärningar att vänta. Men att döma av lönerna för ledningsgrupperna i bolagen är det inte SAS som krisar. Koncernchefen Rickard Gustafson tjänar 10 miljoner om året – 8,5 miljoner mer än sin norska kollega, skriver Aftenposten. Den norska näringsministern skyller de höga lönerna på Sverige. (SvD 2012-11-07)

Skitländer (som inte ens kan fylla Globen)
-Har fått lite tweets från någon som kallar sig ”Klartexten” på twitter i anledning av min artikel om medias ansvar för den bild vi får av bl.a brottsligheten.
(Svensk myndighetskontroll 2012-11-07)

Det är dags att göra upp med idén om etniska gemenskaper, skriver Uppsalaaktuella författaren Qaisar Mahmood.(UNT 2012-11-07)

Kritiken mot låga löner bland arbetarna på HM:s klädfabriker i Kambodja missar viktiga poänger. Dessa arbeten är vägen till högre produktivitet och högre löner i framtiden. Lönerna ska också jämföras med vad arbetarna skulle ha haft annars, skriver debattören Johan Norberg. (SvD 2012-11-07)

Johan Norbergs bok om euro-krisen sticker hål på myter och lyfter fram förbisedda samband. PM Nilsson läser en informativ skrift som dock är alltför pessimistisk om kraschens följder. (Expressen 2012-11-07)

Ibland blir man lite rädd för USA.
Inte för att landet har kärnvapen eller något i den stilen, utan för att många amerikaner, vid sidan av den briljanta eliten, framstår som så – oförnuftiga. (Expressen 2012-11-07)

Det påstås att invandringen är något negativt ekonomiskt, något som bara kostar pengar för samhället. Som en del av de påstådda kostnaderna anges ökad brottslighet och kriminalitet bland invandrare utgöra en stor del. Vi ska gå igenom den myten här.(Motargument 2012-11-07)

Sverigedemokraterna är nu vårt tredje största parti och antisemiter hotar sedan en tid svenska medborgare i Malmö. Det man accepterar att säga högt om romer och muslimer blir allt grövre. Och när en käck schlagerfarbror (f.d. ledare för Ny Demokrati) startar flyktingförläggning (!), undrar jag om något skört och känsligt i den svenska identiteten blivit blottat, något som förut varit dolt.(Motargument 2012-11-07)

Ingen annanstans i landet amorteras så lite på bolånen som i Stockholm. Bara drygt hälften amorterar på sina bostäder över huvud taget, visar en Sifoundersökning som SvD Näringsliv har tagit del av. ”Stockholmarna är för optimistiska”, säger Bengt Hansson, utredningschef på Bostadskreditnämnden. (SvD 2012-11-07)

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: