Skip to content

Dagens länkar 2012-11-28

28 november 2012

Dagens höga kronkurs fördyrar svensk export. Det innebär påfrestningar men är på längre sikt önskvärt. Exportsektorn bör krympas och resurser frigöras för inhemska investeringar och konsumtion.(DN 2012-11-28)

Sverige nu efter Ungern, Slovakien och Ryssland (SvD 2012-11-28)

När de fyra oppositionspartierna idag röstar för ett social protokoll i EU, är risken att förslaget istället undergräver den svenska modellen. Handlandet är naivt, skriver företrädare för de fyra allianspartierna.(SvD 2012-11-28)

Många unga läsare har känt igen sig i serien Vuxenliv på vänt. Flera vittnar om hur de tillfälliga jobben sänker självkänslan.
Ida Gustafsson berättar om hur förnedrande det är att ofta få frågan om hon bara är där tillfälligt. Den påminner om att hon inte är del av gemenskapen på jobbet. (SvD 2012-11-28)

Sverige är världsbäst vad gäller fred, frihet, demokrati, jämställdhet och välfärd. Åtminstone om man utgår från att gymnasiets historieböcker ger en korrekt bild. Ingmarie Danielsson Malmros utforskar läroböckernas meningsskapande berättelser under 80 år.(SvD Under strecket 2012-11-28)

Hans Rosling: ”Att utrota fattigdomen är det enklaste”
Professorn i internationell hälsa visar på vikten av att bekämpa fattigdomen och hur det är möjligt att lösa de globala problemen. (SVT 2012-11-28)

Allt handlar inte om bolån (Andreas Cervenka SvD 2012-11-28)

För oss författare är en stark och välfungerande upphovsrätt grunden för att vi över huvud taget ska ha möjlighet att publicera våra texter och försörja oss någorlunda på dem. Upphovsrätten är också intimt sammanbunden med yttrandefriheten då den garanterar personen bakom en text.(DN 2012-11-28)

Svenska storbanker är i dagsläget finansiellt starka och har god tillgång till finansiering. Skuldkrisen i euroområdet utgör den största risken för den finansiella stabiliteten. Samtidigt kan en mycket sämre konjunktur bidra till att de svenska bostadspriserna faller. Det framgår av ett pressmeddelande med anledning av Riksbankens stabilitetsrapport. (DI 2012-11-28)

Videotjänsten Netflix lever högt på att skräddarsy utbudet till kunderna. Den klart viktigaste faktorn är att hålla reda på vad kunderna har tittat på tidigare. (IDG 2012-11-28)

THE Commission Presents a blueprint for a deep and genuine economic and monetary union (European Commission 2012-11-28)

Annonser
Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: