Hoppa till innehåll

Dagens länkar 2012-12-02

2 december 2012

Fokuseringen på rasismen hos Sverigedemokraterna kan motverka sitt syfte.
Torbjörn Elensky tycker att det är dags att ta itu med de verkliga problemen.(Expressen 2012-12-02)

Tiden är förbi då Sverige var en del av lösningen på klimatproblemet. Miljöminister Lena Ek reser till Doha med brutna löften i bagaget. För tyvärr är det finansminister Anders Borg som bestämmer, skriver Helena Leander (MP) och Per Bolund (MP). (SvD 2012-12-02)

Marie Söderqvist, vd för Livsmedelsföretagen, och Åke Rutegård, vd för Kött- och Charkföretagen, ger kommunerna skulden för att livsmedelsbutiker säljer färgat och förfalskat kött. Kommunernas livsmedelskontroller brister och staten borde därför ta över deras ansvar, skriver de i en debattartikel (Brännpunkt 22/11).(SvD Brännpunkt 2012-12-02)

Vi måste kunna diskutera är hur stor andel av flyktingströmmen till EU som Sverige uthålligt kan ta emot. Vi kan behöva justera våra regler i förhållande till omvärlden, skriver Staffan Danielsson (C). (SvD 2012-12-02)

Spaniens premiärminister Mariano Rajoy varnar för att det blir svårt att nå de budgetmål som EU satt upp. Samtidigt börjar Tysklands inställning mot Grekland möjligen mjukas upp.(SvD 2012-12-02)

Finansmarknadens existensberättigande bygger på förmågan att sätta priser på varor och värdera risker. Tyvärr vilar hela världsekonomin på en tyst överenskommelse om motsatsen: den största risken av alla måste ignoreras till vilket pris som helst.(Andreas Cervenka i SvD 2012-12-02)

Finansinspektionen är ordningsman i finansbranschen och i veckan kom myndigheten med nya tuffa regler för bankerna. Bankdirektörerna stönar. Men Aino Bunge, ny stabschef för ekonomisk analys på Finansinspektionen, ler och påpekar att alla tjänar på stabila banker.(SvD 2012-12-02)

Kommer vi att dela mer lika på föräldraledighet och vab? Är den svenska modellen där båda gör karriär, samtidigt som föräldrafikan på dagis läggs klockan 14.30 hållbar? Och hur ser läget ut för föräldrar som vill göra en givande karriär under småbarnsåren ut om tio år? Vi pratar nutid och framtid med en engagerad expertpanel.(SvD 2012-12-02)

In the ongoing battle of the budget, President Obama has done something very cruel. Declaring that this time he won’t negotiate with himself, he has refused to lay out a proposal reflecting what he thinks Republicans want. Instead, he has demanded that Republicans themselves say, explicitly, what they want. And guess what: They can’t or won’t do it. (Paul Krugman NYT 2012-12-02)

Diskussionen om skolor får besöka kyrkor för att fira advent blir allt konstigare ju längre den pågår. Det är lite udda att denna fråga får en sådan laddning i ett av världens mer sekulariserade samhällen där man knappast kan säga att religionen trycks på någon ens i kyrkan. Samtidigt är det kanske just därför, att religion framstår som något exotiskt och därför något som man måste ta sats inför.(Gunnar Hökmark 2012-12-02)

Lägg inte allt i knät på skolan (P J Anders Linder SvD 2012-12-02)

Ny deal mellan stat och tidningsvärlden (Göran Greider i Expressen 2012-12-02)

Många har ett recept för hur ­Sverigedemokraterna ska tryckas tillbaka. Men hittills har inget fungerat. Kanske är det bäst att låta ­partiet göra bort sig självt.(Anna Dahlberg i Expressen 2012-12-02)

Fokuseringen på rasismen hos Sverigedemokraterna kan motverka sitt syfte.
Torbjörn Elensky tycker att det är dags att ta itu med de verkliga problemen.(Expressen 2012-12-02)

Nya arbetarpartiet missar allt det nya. Teknik som ger enorma vinster (Katrine Kielos i Aftonbladet 2012-12-02)

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: