Skip to content

Dagens länkar 2012-12-27

27 december 2012

Som reglerna nu ser ut får kunderna betala fyra gånger så mycket moms för att ta del av tidningar, tidskrifter och böcker digitalt. Det gör att den digitala möjligheten förvandlas till ett problem. Att regeringen fortsätter blunda för detta är obegripligt, skriver S-politikerna Gunilla C Carlsson och Leif Jakobsson.(SvD Brännpunkt 2012-12-27)

Is Growth Over?(Paul Krugman i NYT 2012-12-27)

Svensk politiks nya landskap (Mauricio Rojas i SvD 2012-12-27)

Den amerikanska fängelseindustrin har blivit big business. Idag täljer privata aktörer guld på landets ständigt ökande antal interner. Människorättsorganisationer varnar för såväl ökat våld i överfulla anstalter som slavlöner för de som väljer att arbeta.(SvD 2012-12-27)

Affes statistikblogg är ett webprojekt som flitigt citeras av representanter för SD men även extremare aktörer inom den nyfascistiska sfären. Det är en blogg som utger sig för att presentera hårda fakta kring invandring, fakta som ofta rör invandrares brottslighet. Det är en blogg som lämnar mycket till övers att önska vad det gäller vetenskapliga metoder. Det mesta som presenteras på bloggen håller ur ett vetenskapligt perspektiv en bedrövligt låg nivå och man kan inte annat än häpnas över den brist på källkritik som många SD-representanter uppvisar när de hänvisar till bloggen.(Motargument 2012-12-27)

Centerns nya idéer borde mer än roa (Maria Ludvigsson SvD 2012-12-27)

Det viktigaste händer utan politik (Maria Ludvigsson i SvD 2012-12-27)

Eftersom Maria Ludvigsson tydligen känner till LAS föregångare Åmanlagarna eller främjandelagarna så borde hon veta att de kom till som ett svar på att arbetsgivarna – framförallt i storföretagen – konsekvent började säga upp äldre medarbetare. Vilket kanske också kan ses som ett brott mot ”Saltsjöbadsandan” ..

Dags för ny skattereform (Lars Calmfors på DN-Debatt 2012-12-27)

Annonser
Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: