Hoppa till innehåll

Dagens länkar 2012-12-30

30 december 2012

Erik Almqvist lämnar inte alls Sverigedemokraternas innersta krets om någon trodde det.
Tvärtom ska han bli något som närmast liknar en propagandaminister. (Lena Mellin i Aftonbladet 2012-12-30)

Efter järnrörsskandalen lämnar Erik Almqvist Sverigedemokraterna och riksdagen – men anlitas i stället av partiets eget mediebolag.
Aftonbladet kan nu berätta om spelet bakom avgången.
– De har försökt köpa loss honom när han har hotat att stanna kvar, säger en källa med insyn i partiet.(Aftonbladet 2012-12-30)

Anna Hagwall är beredd att ta över Erik Almqvists plats i riksdagen. Om invandringen säger hon till DN.se: ”Nu är måttet rågat.” (DN 2012-12-30)

Erik Almqvist, Sverigedemokraternas (SD) förre ekonomisk-politiske talesperson som avgick från sin post i november, lämnar också riksdagen. I ett pressmeddelande skriver Almqvist att det varit ”ett oerhört svårt och tungt beslut för mig”.(DN 2012-12-30)

Statsminister Fredrik Reinfeldt och vice statsminister Jan Björklund sprider felaktiga påståenden om invandrare och deras uttalanden förstärker en bild som Sverigedemokraterna målar upp. Den anklagelsen för Miljöpartiets språkrör Åsa Romson och Gustav Fridolin fram i en DN-intervju. (DN 2012-12-30)

Om Sverige i dag angrips militärt kan vi i bästa fall försvara oss i en vecka – därefter måste vi få hjälp från andra länder. Inför hotet om nya nedskärningar av försvaret i en allt mer osäker värld så talar överbefälhavare Sverker Göranson klarspråk.(SvD 2012-12-30)

Det har varit de kaxiga myndighetsföreträdarnas år. Finansinspektionen och Skatteverket har tagit bankdirektörer och riskkapitalister i örat. Det är lätt att vara uppkäftig när man lever under en allt mäktigare finansministers beskydd.(SvD 2012-12-30)

Höjd skatt vid nyår inget måste (P J Anders Linder i SvD 2012-12-30)

Olika nyanser av samma färg (Mauricio Rojas SvD 2012-12-30)

Det är välståndet som behöver förklaras (Per Gudmundson SvD 2012-12-30)

Att historiestudenter saknar grundkunskaper i historia har vi accepterat. Men när de saknar redskapet för att ta till sig humanistisk vetenskap – språket – måste vi slå larm. Det skriver ­Hanna Enefalk och åtta andra historiker vid Uppsala och Linköpings universitet.(UNT 2012-12-30)

Palmes största politiska misstag avfärdas i filmen (Jan Guillou i Aftonbladet 2012-12-30)

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: