Hoppa till innehåll

Dagens länkar 2013-01-06

6 januari 2013

Banker får mer tid på sig att bygga upp sina buffertar av likvida medel för att klara ekonomiska kristider. Baselkommittén för banktillsyn mildrar också sitt tidigare krav på vad som kan ingå i reserven.(SvD 2013-01-06)

Det är illavarslande att finansminister Anders Borg så länge var så fel ute. Politiskt styrda glädjekalkyler innebär flera faror och Borg måste nu dra lärdom av dessa negativa erfarenheter och se till att felstegen kring höstbudgeten inte upprepas. Det skriver de båda Europaparlamentarikerna Göran Färm och Olle Ludvigsson (S).(SvD 2013-01-06)

Vi välkomnar granskning av våra boenden. Det är en viktig del för att bli bättre. Men samtidigt vet vi att äldreomsorgen är bättre än sitt rykte. Det skriver Ammy Wehlin, vd Attendo Skandinavien och Margareta Nyström, vice vd Attendo Skandinavien.(Expressen 2013-01-06)

Sänkningen av restaurangmomsen har lett till fler jobb i branschen, visar nya siffror. Men det har inte blivit billigare att äta ute.(DN 2013-01-06)

The truth is that we’ve just experienced a colossal failure of economic policy — and far too many of those responsible for that failure both retain power and refuse to learn from experience.(Paul Krugman i NYT 2013-01-06))

Muslimska hotet är en paranoid fantasi – Invandrarmyterna inget nytt fenomen (Katrine Kielos i Aftonbladet 2013-01-06)

Kvinnohatet på nätet tar sig uttryck i sexuella våldshot, senast mot Afton­­­­­bladets kulturchef Åsa Linderborg.
Unni Drougge menar att maktelitens förakt ändå är farligare än tusen skit­kastare i de digitala kloakerna. (Unni Drougge i Expressen 2013-01-06)

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: