Hoppa till innehåll

Dagens länkar 2013-01-07

7 januari 2013

Riskkapitalbolagens inträde i välfärden skedde utan att man ”tänkte till”. Det säger en kritisk Susanna Campbell, vd för det börsnoterade riskkapitalbolaget Ratos. Och hoten från vissa riskkapitalkollegor om att de ska lämna Sverige efter Skatteverkets agerande – det tror hon inte på.(SvD 2013-01-07)

Islamofober världen över har några teser som ständigt återkommer. Religionen sägs vara dels oföränderlig, dels expansiv. Det finns en enda sorts islam, som är patriarkal och våldsam. Muslimerna påstås ha som mål att genom utvandring och barnafödande hamna i majoritet i Europa och ta över kontinenten helt (den så kallade Eurabia-teorin). (DN 2013-01-07)

Ideologisk vägvisare. Centerpartiets och Liberala ungdomsförbundets ideprogram flödar av nyliberal frihetsretorik. Det går inte att förstå detta om man bortser från Svenskt Näringslivs långsiktiga opinionsbildning. Det tjänar inte företagens ändamål att partier förleds att agera så att deras väljare inte känner igen dem, skriver Svante Nycander.(DN Debatt 2013-01-07)

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: