Hoppa till innehåll

Dagens länkar 2013-01-18

18 januari 2013

Den värsta varselvågen kan vara över och konjunkturen väntas vara på väg att bottna. Men jobbkrisen är bara i sin början och den redan höga arbetslösheten kommer att öka. Det är ett mycket tufft år på arbetsmarknaden som väntar.(SvD 2013-01-18)

Humanisterna i Sverige har gått allt mer mot att driva en antiteistisk linje snarare än en humanistisk. Ibland har det funnits en skrämmande antagonism gentemot troende och alla former av religion. Oviljan att hantera utvecklingen inom Humanisterna har gått så långt att vi nu väljer att grunda det nya förbundet Förenade humanister, för ett bättre debattklimat. Det skriver ordförande Per Pettersson med flera.(SvD Brännpunkt 2013-01-18)

Marknaden är satt ur spel (Andreas Cervenka i SvD 2013-01-18)

Folkpartiet i Stockholm kommer fortsätta använda begreppet barnfattigdom. För det finns en viktig poäng med att använda denna retorik – barnens situation blir än mer uppmärksammad och synliggjord. Det skriver Ann-Katrin Åslund (FP), ordförande Spånga-Tensta stadsdelsnämnd.(SvD Brännpunkt 2013-01-18)

Socialstyrelsen har beslutat införa nya regler som ska garantera att särskilda boenden bemannas efter de äldres och demenssjukas behov. Men kommunernas egen organisation, SKL, är rädd för ökade kostnader och säger nej till detta. SKL:s agerande är oacceptabelt, skriver företrädare för Socialstyrelsen.(DN Debatt 2013-01-18)

Det brukar låta som om att Sverigedemokraterna är mobbade, att de behandlas odemokratiskt, att de trakasseras av media och det politiska etablissemanget. Men detta är senare års största politiska bluff, en skickligt skapad image som en skrämmande del av samhället är på väg att köpa. Denna bild av sakers situation är precis vad SD vill att vi ska se och tro på.(Motargument 2013-01-18)

European Journalists appeal to Hungarian media to keep hate speech out of journalism (IFJ 2013-01-18)

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: