Skip to content

Dagens länkar 2013-02-07

8 februari 2013

Det är möjligt att Feministiskt initiativ, Fi, inte valt sida i kampen mot våld som begås i hederns namn, skriver Goldina Smirthwaite. Oavsett anser hon att Fi bör intressera sig för varför de trots sin antirasistiska agenda inte hittar några personer ur minoritetsgrupper som vill driva dessa frågor inom partiet. (Feministiskt perspektiv 2013-02-07)

Ingenting försvarar de groteska hot som riktas mot kvinnliga journalister. Men samtidigt håller ”män som hatar kvinnor” inte som förklaringsmodell för det näthat som skildrades i Uppdrag Granskning. Glappet mellan medieredaktionerna och mannen på gatan är som störst i skärningspunkten feminism och invandring. Så länge synen hos den politiska och mediala eliten är hegemonisk kommer de som befinner sig i medieskugga att protestera, skriver Oscar Swartz inför kvällens Debatt. (Oscar Swartz i Newsmill 2013-02-07)

Minst 376 redaktionella tjänster försvann från svenska dagstidningar förra året. Det visar Medievärldens undersökning. (Medievärlden 2013-02-07)

I en ny kampanj uppmanar Microsoft användare att dumpa Gmail och istället satsa på företagets nya Outlook.com. (IDG 2013-02-07)

Annonser
Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: