Skip to content

Dagens länkar 2013-03-05

5 mars 2013

När man står mitt i ett paradigmskifte kan det vara svårt att inte blanda ihop känsla och förnuft. Svårt att urskilja vad som är instinktiv motvilja mot ”det nya” från välgrundade invändningar. Rapporten om assisterad befruktning, som presenterades förra veckan, skulle kunna ses just så. Att den som inte håller med Statens medicinsk-etiska råd (Smer) och de långtgående slutsatser majoriteten landat i, hyser en förlegad bild av ­familjebildning. Men det är att göra det väl enkelt för sig.(DN 2013-03-04)

Bonusen har också sin poäng (Gunnar Jonsson i DN 2013-03-04)

Oklar analys. Majoriteten i Riksbankens direktion beslöt i december att öka valuta­reserven med 100 miljarder kronor till 400 miljarder. Men de skäl som framförts håller inte riktigt. Riksbankens analys är ofullständig och underlaget för beslutet tillrättalagt. Det väcker frågor, skriver förre vice riksbankschefen Lars Nyberg.(DN Debatt 2013-03-05)

Landets domstolar granskas för olika syn på sjukpenning (DN 2013-03-04)

Därför kan Lars E O Svensson ha fel (Carolina Neurath SvD 2013-03-05)

Gnosjöregionen är känd för företagande och entreprenörskap men enligt fyra företagsledare i området äventyrar svårigheterna att få banklån småföretagares möjligheter att växa och överleva. Därför har de dragit i gång ett uppror och en namninsamling.(SvD 2013-03-05)

Annonser
Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: