Hoppa till innehåll

Dagens länkar 2013-03-11

11 mars 2013

Fler kvinnor behöver utveckla välfärden (SvD Brännpunkt 2013-03-11)

Det är Inte bara Byggnads som drar in arbetsmiljöfrågor i avtalsrörelsen. 100 000 kommunalare har delade turer med ofrivilliga obetalda håltimmar. Kommunal kräver nu regler som begränsar antalet delade turer i den pågående avtalsrörelsen.(

Pressat pris ger fusk i hästväg
Affärsmodellen ”Lägsta budet vinner” bakom tågkaos, vårdskandaler och fel kött i lasagnen (Mikael Nyberg i Aftonbladet 2013-03-11)

”Bara intresserade av billig arbetskraft” (Thord Ingesson i Expressen 2013-03-11)

Haveriet i Fukushima för två år sedan orsakades av mänskliga brister och kunde ha undvikits. Det är en av slutsatserna i den kritiska självprövning som pågått efter katastrofen i Japan, där kärnkraftens framtid fortfarande är osäker.(SvD Brännpunkt 2013-03-11)

Flera bra förslag från Folkpartiet (Expressen 2013-03-11)

Tillväxten måste ner, annars riskerar den kinesiska ekonomin att krascha. Återhämtningen under fjolårets sista kvartal och inledningen av det innevarande har inneburit att Kina åter har halkat ner i de väl uppkörda kredit- och investeringsdrivna hjulspår som landet har kört i alltför länge. (Per Lindvall i SvD 2013-03-11)

Min version av vad som hände i fredags (Sofia Mirjamsdotter 2013-03-11)

Svenskarna är överlag trygga, men många kvinnor känner sig otrygga när de är ute på kvällen, och kvinnliga politiker utsätts oftare än sina manliga kolleger för upprepade trakasserier. Det visar två undersökningar som Brottsförebyggande rådet (Brå) lyfter fram idag på Internationella kvinnodagen.(Svensson 2013-03-11)

Krönika: Det växande journalistföraktet (Annika Hamrud i Ajour 2013-03-11)

Just nu pågår debatten om jämställdhet i Europaparlamentet. I paketet ingår den famösa rapport som bland annat föreslår förbud mot all form av porr i media; att internetoperatörerna skall göras till genus-poliser; att media skall regleras och övervakas ur ett köns-perspektiv. (Henrik Alexandersson 2013-03-11)

”Barockt att inga medier vågar kritisera Sveland” är rubriken på Johan Hakelius krönika i Aftonbladet i dag. Ja, barockt är ett bra ord. Men det ska nog snarare användas om det Hakelius själv skriver. (Martin Jönsson i SvD 2013-03-11)

I helgen var jag inbjuden till en paneldebatt för att diskutera journalistiska dilemman. Jag tog tillfället i akt att försöka få svar på några frågor som ingen annan journalist besvärat sig med att ställa till Maria Sveland. Att jag därför skulle vara en kvinnohatare som ägnar sig åt sexistisk mobbing är en märklig slutsats. Jag tror på jämställdhet mellan män och kvinnor – och att alltid bemöta även de mest obekväma åsikter, skriver Janne Josefsson.(SVT 2013-03-11)

Alla vägar bär till försäkringsmässighet?(Sanna Rayman i SvD 2013-03-11)

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: