Hoppa till innehåll

Dagens länkar 2013-03-12

12 mars 2013

Det är Inte bara Byggnads som drar in arbetsmiljöfrågor i avtalsrörelsen. 100 000 kommunalare har delade turer med ofrivilliga obetalda håltimmar. Kommunal kräver nu regler som begränsar antalet delade turer i den pågående avtalsrörelsen.(Arbetarskydd 2013-03-12)

Anders Borg har fel – det finns ingen svensk studie som visar att sänkt a-kasseersättning ger högre sysselsättning och lägre arbetslöshet, skriver Göran Zettergren. (Expressen 2013-03-12)

Släpp data loss, nu är det vår! (Kvällsposten 2013-03-12)

Fredagens debatt på Grävande journalisters seminarium var ett tydligt tecken på att män dikterar mediebranschens villkor. De är så vana vid att höras mest att de inte reflekterar över sitt beteende, ens när de får kritik för det. Jag tror inte att dessa mediemän hatar kvinnor – men invanda mönster som missgynnar kvinnor måste brytas. Därför ställde jag mig upp och sa ifrån på Grävseminariet, skriver Sofia Mirjamsdotter i en replik till Janne Josefsson.(Sofia Mirjamsdotter i SVT 2013-03-12)

Almegas vd Jonas Milton tycker att lönesättningen på den svenska arbetsmarknaden är orättvis. Han säger att de som har lägst löner också har minst chans att påverka. IF Metalls Anders Ferbe kontrar med att arbetsgivarna gärna får ge extra pengar till sina medarbetare men att det måste finnas en bottenplatta för lägstavlönade. (SvD 2013-03-12)

Långt från Wall Street – ett annat rekord (Andreas Cervenka i SvD 2013-03-12)

Al Gores artikel i Huffington

USA-bolagen skyfflar vinsterna till utlandet (Daniel Kederstedt i SvD 2013-03-12)

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: