Skip to content

Dagens länkar 2013-03-13

13 mars 2013

Beskrivningen av Sverige stämmer inte (SvD Brännpunkt 2013-03-13)

Regeringens olika insatser för att förbättra högskolekvaliteten överskuggas av en dramatiskt ökande tillgång till utbildning i absolut toppklass runtom i världen. Samtidigt tvingas många svenska studenter att avstå från internationella toppkurser, skriver Stefan Fölster, chef för Reforminstitutet. (SvD Brännpunkt 2013-03-13)

I går svarade justitieminister Beatrice Ask på frågor i riksdagen om det hårt kritiserade projektet Reva, som syftar till att verkställa fler avvisningar av papperslösa i Sverige. I dag skriver författaren Jonas Hassen Khemiri om rasismens betydelse för den som i hela sitt liv har erfarit den in på bara huden: ”Jag skriver till dig med en enkel önskan, Beatrice Ask. Jag vill att vi byter skinn och erfarenheter. Kom igen. Vi bara gör det.” (Jonas Hassen Khemiri i DN 2013-03-13)

Arbetet med en ny bankkrislagstiftning för EU befinner sig i slutskedet. Kommissionens förslag bearbetas nu av Europaparlamentarikern Gunnar Hökmark, som har ansvaret för att presentera ett slutgiltigt förslag för beslut i parlamentet. Viktigt är att upprätthålla principen om att i kris riskerar man att förlora sitt ägande. (Hökmark 2013-03-13)

Debattartikeln i DI

Ett tragiskt människoöde, men också en påminnelse om hur hårt åtgångna förhoppningarna om ett öppet internet blivit. Sam Sundberg reflekterar kring Aaron Swartz liv och död.(SvD 2013-03-13)

Annonser
Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: