Skip to content

Dagens länkar 2013-04-13

13 april 2013

Tiden rinner ifrån Europa (Richard Swartz i DN 2013-04-13)

På två ställen i DN:s intervju i går med utbildningsminister Jan Björklund tog han upp resursernas betydelse. Som svar på hur segregation ska motverkas kom han med ett utspel om ändring i skollagen. Han vill få det inskrivet att kommuner ska fördela resurserna med hänsyn till hur elevernas socioekonomiska bakgrund ser ut i olika skolor.(DN 2013-04-13)

Svensk skola dras med fallande resultat jämfört med andra länder, betygsinflation och flykt från läraryrket. Det finns dock ingen snabb lösning på problemen. Och detaljregleringar är fel väg. I stället gäller det att justera regel­verket så att alla drar åt rätt håll, skriver nationalekonomen Magnus Henrekson. (DN Debatt 2013-04-13)

Att glo på barn i en sandlåda kan vara det snabbaste sättet att greppa det världsekonomiska läget. Allt mer kretsar kring något väldigt grundläggande: frågan om mitt och ditt. Det kan förklara en mental epidemi som nu sprids över världen.(Andreas Cervenka i SvD 2013-04-13)

163 dagar kvar till det tyska förbundsdagsvalet och Angela Merkel är starkare än någonsin. Utmanaren Peer Steinbrück kickstartar nu valrörelsen med ett vänsterprogram som ska spikas på s-kongressen i morgon. Här är planen som ska peta Merkel från tronen. (SvD 2013-04-13)

Grekland har efter en inspektion fått godkänt på tjänstemannanivå av den så kallade trojkan – EU-kommissionen, IMF och ECB – vilket öppnar för nästa utbetalning av nödlån på 10 miljarder euro, säger en källa inom den internationella delegationen. Eurozonens finansministrar och IMF tar förmodligen ett formellt beslut i maj, enligt källan.(SvD 2013-04-13)

Stefan Löfven tycker att Omar Mustafa måste välja mellan det Islamiska förbundet och Socialdemokraternas partistyrelse.(AB 2013-04-13)

Drevet mot Omar Mustafa är talande. För att komma in i topp-politiken som muslim måste du avsäga dig din muslimska identitet – annars är du för evigt dömd som kvinnoförtryckare, homofob, terrorist och antisemit. Varför kritiseras inte UD eller riksdagen, som bjudit in samma gäster som Omar Mustafa nu kritiseras för? undrar Mustafa Al-Sayed Issa, ordförande i Sveriges Unga Muslimer.(SVT Debatt 2013-04-13)

Obegripligt naiv syn på islamism
Anna-Lena Lodenius: Partier med islamister på listorna får svårt att övertyga väljare på väg att rösta på SD (Aftonbladet 2013-04-13)

Annonser
Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: