Skip to content

Dagens länkar 2013-04-17

17 april 2013

Sämst när det gäller. Riksbankens uppgift är att bromsa och gasa ekonomin. Men man har ingen koll på hastighetsmätaren. Riksbanken är sämst i klassen, enligt regeringen. Och det kostar tiotusentals jobb. (Dagens arbete 2013-04-17)

Riksbankschefen kan nu tänka sig att införa inkomstgränser för personer som vill låna pengar. (SVT 2013-04-17)
Magnus Linton: Om kräkfärdiga kulturjournalister och nya konfliktlinjer i debatten (SR-OBS 2013-04-17)

Nestlé CEO Says Water Is Food That Should Be Privatized – Not A Human Right (American Live Wire 2013-04-17)

Se även
Water Challenge – a blog by Peter Brabeck-Letmathe

Sämst när det gäller. Riksbankens uppgift är att bromsa och gasa ekonomin. Men man har ingen koll på hastighetsmätaren. Riksbanken är sämst i klassen, enligt regeringen. Och det kostar tiotusentals jobb.
(Harald Gatu Dagens arbete 2013-04-17)

Jag tänkte i dag ta detta utrymme i anspråk för att testa era nerver. Jag ska förevisa er inte ett best case scenario – utan ett worst case. Det kommer att kännas lite ovant. Vi har varit väldigt bra på att hålla fokus på det goda i medieutvecklingen på sistone.(Anders Ekström i Journalisten 2013-04-17)

Mediakändisen tillika Publicistklubbens ordförande, Stina Dabrowski, har fått kritik för sitt agerande i debatten om rasism i media. Nu bemöter hon kritiken:
– Jag är nog inte någon som ska vara med i debatter eftersom jag ofta kommer med en eller annan groda, men jag är en av få journalister som verkligen har kontakt med det mångkulturella samhället, säger hon.(Resumé 2013-04-17)

Det sägs ofta att det offenliga samtalet är kväst av en elit. Jag ser tre skäl till den vanföreställningen. (Malin Ullgren i DN 2013-04-17)

Regeringens tondövhet inför rasismen är i dag lika total som för tjugo år sedan när Birgit Friggebo ville sjunga ”We shall overcome” i Rinkeby. Men dagens forskning visar entydigt att det förekommer en omfattande och strukturell diskriminering i Sverige. Det är ingen vacker bild, skriver författaren Gellert Tamas.(DN 2013-04-17)

Josefsson har rätt om fri debatt
Mer än något annat illustrerade debatten klyftan mellan journalister och medborgare.(Sakine Madon iNorran 2013-04-17)

I fyra år har Lena Svedung arrenderat och drivit Varnhems klostercafé. Nu tvingas hon bort. Kyrkonämnden har beslutat att Refugium ska ta över. Verksamheten ska drivas med hjälp av arbetslösa i fas 2 och 3.(Skövde Nyheter 2013-04-17)

Gästinlägg: Problemen med e-röstning i demokratiska val (Jesper Larsson i Infontology 2013-04-18)

Palm: Därför tog vi vårt ansvar (Aftonbladet 2013-04-17)

Så upprepar Sverige sitt svek mot ett Europa i kris (DN/Countentviewer 2013-04-17)

Det är naivt att föreslå att det förlegade rasbegreppet ska införas i Sverige, tycker författaren och journalisten Karin Henriksson som skrivit en bok om den amerikanska ”rashistorien” fram till våra dagar.
(DN 2013-04-17)

Riksdagen borde ”aktivt fundera” på sänkta ränteavdrag som ett sätt att begränsa hushållens skuldsättning, säger Riksbankschefen Stefan Ingves till SvD Näringsliv. Samtidigt menar flera ekonomer att en signal från politikerna om minskade ränteavdrag skulle kunna öppna för Riksbanken att sänka räntan.(SvD 2013-04-17)

När fördomarna tar över (Johan Norberg i Metro 2013-04-17)

Dagens recept
Tagliatelle med champinjoner, vitlök, ärter och parmesan (ICA)

Annonser
Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: