Hoppa till innehåll

Dagens länkar 2013-04-29

29 april 2013

Har ECB något att dölja?(Andreas Cervenka i SvD 2013-04-29)

Tysklands hantering av eurokrisen kan leda till katastrof. Landets ledarskapsroll kan leda till en allt för ensidig nationell inställning och återuppväcker historiska spöken. Det varnar filosofen och sociologen Jürgen Habermas för, enligt The Guardian.(SvD 2013-04-29)

I fem reportage i Dagens Nyheter skildrade Maciej Zaremba konsekvenserna av att ”offentligt finansierade sjukhus och vårdcentraler leker företag”. Nu ges reportagen ut som bok.(SvD 2013-04-29)

Människor som riskerar förföljelse för sin religions­tillhörighets skull har rätt att få skydd och uppe­hållstillstånd i Sverige. Det är ett fullgott och okontroversiellt asylskäl. (DN 2013-04-29)

Sherlot Jonsson är statsvetare med ett förflutet hos DO. I DN i fredags gav hon sin syn på debatten om rasism, struktur och lagstiftning.(Hanne Kjöller i DN 2013-04-29)

Bröderna Tsarnajev liknar de tvättäkta amerikanska ensamvargar som blivit massmördare. Skillnaden är att vita män inte kollektivt får skulden för sina ogärningar. (Nina Chrusjtjova i DN 2013-04-29)

Barn som föds i Sverige bör automatiskt bli svenska medborgare, under vissa förutsättningar. I dag är det föräldrarnas medborgarskap som avgör och ett barn blir inte svensk medborgare bara för att det föds i Sverige, skriver Gunnar Strömmer, särskild utredare i Medborgarskapsutredningen. (DN Debatt 2013-04-29)

De ekonomiska åtstramningspaketen i Europa och USA slår mot människors hälsa. Självmord, depressioner och infektionssjukdomar har ökat dramatiskt, hävdar forskare i en ny studie skriver Reuters.(DN 2013-04-29)

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: