Hoppa till innehåll

Dagens länkar 2013-05-07

7 maj 2013

I morse kom beskedet att Australiens centralbank sänker styrräntan till 2,75 procent. Landets ekonomi växer inte lika starkt som centralbanken önskar, samtidigt är inflationen något lägre än väntat.(SvD 2013-05-07)

Krav på budgetbalans över konjunkturcykeln, snarare än överskott, skulle möjliggöra högre offentliga utgifter och/eller lägre skatter.(Lars Calmfors i DN 2013-05-07)

Förra veckans krönika skapade ett mindre tumult i min mejlbox. Min tes är att statsfinansiella åtstramningar i rådande ekonomiska läge – där resursutnyttjandet är lågt, räntorna ligger nära noll och penningpolitiken har förlorat mycket av sin styrkraft – är att likna vid ett ekonomiskt ormgift.(Per Lindvall i SvD 2013-05-07)

Arbetsgivaren erkände för domstolen att underlaget för arbetstillståndet var påhittat. Syftet var att lura Migrationsverket med ett falskt anställningskontrakt. Men arbetsgivaren går helt fri.(SvD 2013-05-07)

Regeringen räknade med att tusentals ägarlägenheter skulle byggas varje år. Men den i utlandet mycket vanliga bostadsformen har floppat rejält i Sverige. I Stockholm stad finns bara fyra ägarlägenheter, enligt Lantmäteriet.(SvD 2013-05-07)

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: