Skip to content

Dagens tankar 2013-06-11

11 juni 2013

Bostadsbristen skapar stora förluster för Stockholm stad, för att inte tala om problemen för alla unga eller alla som flyttar hit. Därför kräver ett antal byggare förenklade regler. Och det kan man hålla med om .. tills man börjar fundera varför en regel finns.
Jag var kommunalreporter och skrev om miljonprogrammet när det begav sig och inser att när man tar kortsiktiga hänsyns så kan det gå riktigt illa..
Därmed inte sagt att inte finns regler som har spelats över eller att det ska ligga en död hand över staden. Stockholm får inte bli ett Skansen.
Men en gång i tiden gjordes grundliga utredningar när reglerna infördes, så det kan vara idé att plocka fram det underlaget innan man ändrar regler eller bygger.

Jag är ingen vän av Piratpartiet men när jag lyssnar på diskussionen mellan Anna Troberg (PP) och Allan Widman, Folkpartiets försvarapolitiske talesman så blir jag nästan ”pirat”.. Allan Widman verkar inte ens ha kännedom om den övervakning av oskyldiga som skedde under kalla kriget, det som ibland kallas IB-affären och som ännu inte är helt utrett..

För övrigt ser jag att Hammarby spelade 2-2 mot Varberg så det blir nog Superettan även nästa år..

Annonser
Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: