Hoppa till innehåll

Dagens länkar 2013-06-13

13 juni 2013

Det är besynnerligt hur snabbt det ibland går i politiken. Röken från de brinnande bilarna i Husby har knappt slocknat, men av gårdagens partiledardebatt fick man nästan intrycket att kravallerna inte ens ägt rum. Med undantag för lite spridda kommentarer här och där, och det faktum att SD-ledaren Jimmie Åkesson förstås gjorde upploppen till sitt huvudnummer, var det i huvudsak jobbpolitiken som avhandlades i talarstolen.(DN 2013-06-13)

Att den statliga grekiska televisionen och radion behövde förändras verkar uppenbart. Den grekiska regeringens talesman förklarar att ERT har präglats av oerhört slöseri och bristande öppenhet och så långt är hans beskrivning säkert riktig. Regeringen har lovat att sändningarna ska återupptas i höst och att verksamheten då ska vara mer oberoende och effektiv.(Annika Ström Melin i DN 2013-06-13)

Nästan 100 sexdömda personer hittade DN vid sin genomgång av anställda på skolor och förskolor runtom i Sverige. I några av fallen tycks det handla om personer som inte behövt visa upp något utdrag ur belastningsregistret vid anställning medan de flesta har dömts efter att de fått anställning.(DN 2013-06-13)

Det måste finnas bättre metoder att mäta och utvärdera vård än att sätta prislapp på olika behandlingar. I vårt fall finns en uppenbar risk att vi tvingas frångå evidensbaserad vård för att budgeten ska gå ihop, skriver personalen på Midhagens öppenvårdsmottagning.(DN Debatt 2013-06-13)

Snedvrider konkurrensen. Journalistiken befinner sig inte i kris, men den traditionella affärsmodellen är satt under tryck. Därför är det obegripligt att Sverige behåller den så kallade reklamskatten, som missgynnar svenska tidningar till förmån för Facebook och Google, skriver företrädare för de stora tidningarna.(DN-Debatt 2013-06-13)

Invandrarna betalar mer till samhället än de får tillbaka. Det visar den första internationella rapporten om invandringens ekonomiska följder i Sverige och övriga industriländer.(DN 2013-06-13)

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: