Hoppa till innehåll

Dagens länkar 2013-07-09

9 juli 2013

Ibland måste man som politiker bara konstatera att en lagstiftning blev väldigt omodern och fel. Så är det med den teknikneutrala lagen om tv-avgift som i praktiken blivit en extraskatt på alla landets företag, skriver Elisabeth Thand Ringqvist och Ingemar Fredriksson, Företagarna. (SvD 2013-07-09)

Polisen har idag slagit till mot Undertexter.se, en sida som endast tillhandahåller undertexter till filmer och TV-serier. Både servrar och datorer tillhörande ägarna har tagits i beslag.(Array.se 2013-07-09)

Stockholmaren pendlar i snitt 34 minuter om dagen till jobbet. Därmed har regionen nått en kritisk punkt där många överväger att bosätta sig någon annanstans – om inte kollektivtrafiken byggs ut.(Mitt i Södermalm 2013-07-09)

Sedan 2007 har antalet arbetslösa unga med funktionsnedsättning ökat med 350 procent, visar siffror från Arbetsförmedlingen som SvD tagit del av. Att Stefan Löfven (S) som enda partiledare nämner ”funktionsnedsättning” i sitt Almedalstal räcker inte, menar intresseorganisationen DHR.(SvD 2013-07-09)

Bruset av information och valmöjligheter, sms och mejl riskerar att leda till en snuttifiering av våra liv. Det anser tidsexperten Bodil Jönsson som önskar att fler ska ägna mer tid åt det meningsfulla.(SvD 2013-07-09)

Fortsatt svag inhemsk efterfrågan och lägre tillväxt i viktiga utvecklingsekonomier gör att den globala tillväxten väntas förbli dämpad under 2013. Det spår Internationella valutafonden, IMF, i en prognosuppdatering för världsekonomin. (SvD 2013-07-09)

Mer än var fjärde person världen över har betalat mutor senaste året, och hälften upplever att korruptionen har ökat. Det visar global undersökning från Transparency International, som nu efterlyser krafttag från G20-länderna för att vända utvecklingen.(SvD 2013-07-09)

Trots allt prat om outsourcing till låglöneländer i Asien så är det i industrin en stor del av morgondagens jobb ligger – även för oss i Europa. Det menar EU-kommissionen som nu vill satsa på att återindustrialisera vår kontinent. Men för det behövs en ny industriell revolution. (SvD 2013-07-09)

Alltfler svenska tillverkningsföretag flyttar om sin produktion i lågkostnadsländerna. Och i takt med att löner stiger och kostnader för logistik ökar, så väljer en del företag också att flytta hem till Sverige igen, enligt ny forskning.(SvD 2013-07-09)

Gärna jobb, men först en hälsningsfras (Maria Ludvigsson i SvD 2013-07-09)

Kommunerna betalar hundratusentals kronor till sommarjobbsföretagen. Men coacherna som ska lära ungdomar att starta eget får bara två dagars utbildning och har liten eller ingen erfarenhet av att driva företag.(DN 2013-07-09)

Ungdomsarbetslöshet: Arbetsmarknadens svåra sociala spel (Elsa Kugelberg i DN 2013-07-09)

Budskapet från europeiska ledare har under våren varit att den akuta fasen av euro­krisen ligger bakom oss. Det ekonomiska läget är fortsatt ansträngt men utvecklingen är under kontroll har det hetat. Nu gäller det att sitta still i båten, hålla den inslagna kursen och vänta ut de sista stormbyarna. När Euroländernas finansministrar möttes i Bryssel på måndagen kunde de notera några små framsteg som tycktes bekräfta den självbilden.(DN 2013-07-09)

Currency Controls in Cyprus Increase Worry About Euro System (NYT 2013-07-09)

Lägre skatt – inte mindre skattepengar (Maria Ludvigsson i SvD 2013-07-09)

”Langhorst trampar fel” (Lidija Praizovic i Aftonbladet 2013-07-09)

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: