Hoppa till innehåll

Dagens länkar 2013-07-12

12 juli 2013

För drygt ett år sedan blev EU:s datalagringsdirektiv svensk lag. Efter att ha förhalat frågan både länge och väl tvingades den borgerliga regeringen slutligen, under hot om böter, foga sig. Det var bland andra den nitiske tidigare socialdemokratiske justitieministern Thomas Bodström som i Bryssel drev på för denna form av övervakning.(DN 2013-07-12)

Att hålla svaga banker under armarna försvagar de långsiktiga ­utsikterna till europeisk tillväxt.(DN 2013-07-12)

Det blir allt svårare att få tillbaka pengar av banken när man utsatts för kontokortsbedrägeri på nätet. En lagändring har gett bankerna större möjligheter att neka konsumenterna ersättning. En linje som också Allmänna reklamationsnämnden följer.(DN 2013-07-12)

Globalisering styr Norden (SvD 2013-07-12)

Studiebidrag är ingen medborgarlön (Siri Steijer i SvD 2013-07-12)

Hyrorna på små lägenheter i Stockholm har stigit snabbt sedan den nya lagen om uthyrning trädde i kraft, visar färsk statistik från andrahandsmarknaden. Samtidigt finns något fler lägenheter att hyra. En tvåa i Stockholms stad kostar nu drygt 9300 kronor i månaden att hyra i andra hand. (SvD 2013-07-12)

Hon är en av få svenska ledamöter som lämnat stora styrelser i protest, som SJ och Swedbank. Caroline Sundewall anser att ”det är en väldig feghet i det här landet”. Hon anser samtidigt att det är dags för Wallenbergbolaget Stora Enso att förklara sig.(SvD 2013-07-12)

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: