Hoppa till innehåll

Dagens länkar 2013-08-07

7 augusti 2013

Avreglering. Trots att hyresregleringen avskaffades redan på 1970-talet, finns det ingen fri prissättning på hyresbostadsmarknaden. I stället har vi en prisreglering när det väl kommer till hyresförhandlingar. Därför är det dags att avskaffa hyresregleringen på riktigt, skriver Sonny Modig, avgående vd för MKB Fastighets AB.(DN Debatt 2013-08-07)

Att provocera fram ilska i syfte att själv framstå som den sansade och vettiga har blivit vardagsmat på Twitter, skriver Anders Mildner.(Sydsvenska 2013-08-07)

Övermedicinering stjäl år och livskvalitet (Anna Bäsén i Expressen 2013-08-07)

När JB-koncernen, tidigare John Bauer, för två månader sedan gick i konkurs hävdade vd:n i en artikel på DN:s debattsida (4/6) att nedläggningarna visade att systemet fungerar väl. De som slarvar med kvalitet och pedagogik straffas rättvist.(DN 2013-08-07)

72-åringen hittades inlåst och utslagen i en liten skrubb på äldreboendet.
Nu vittnar tidigare anställda om upprepade vårdskandaler – som ska ha orsakat två dödsfall.
– Det var ångestfram­kallande, säger Anna.(Aftonbladet 2013-08-07)

Aleris pratar skit när den gamle är inlåst i skrubben (Peter Kadhammar i Aftonbladet 2013-08-07)

Hedersvåld är en komplex fråga med flertalet olika nyanser.
Det är ett av de kända samhällsproblemen där familjer ställer sig som en spärr gentemot individens egen vilja, eller rättare sagt rätten till att kunna få styra sitt eget liv. Kontroll, förföljelse, hot, misshandel, ja, till och med mord är vanliga brott i sammanhanget.(Ida Dzanovic i Motargument 2013-08-07)

Friskolor plundras – på miljonbelopp (Aftonbladet 2013-08-07)

Den dystra bild Gösta Hulthén målar upp av övervakningssamhället är tyvärr helt sann (Brännpunkt 6/8). Det är inte en dystopi vi kanske är på väg mot. Det är en verklighet vi alla befinner oss mitt uppe i, skriver Anna Troberg, Piratpartiet. (SvD Brännpunkt 2013-08-07)

Det är få som tänker på de stora skatteskillnaderna när de ska välja bostadsort. Men enligt Affärsvärldens beräkningar kan kommunalskatten fälla avgörandet när bostadslånet ska godkännas. ”Det borde vara en parameter att ta hänsyn till, men jag har aldrig hört någon prata om det när man ska välja bostad”, säger fastighetsmäklaren Felipe Martinez till Affärsvärlden.(Affärsvärlden 2013-08-07)

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: